Konstituiran Koordinacijski tim za promicanje dojenja u Koprivničko-križevačkoj županiji

img_6625m-koordinacijski-tim-za-promicanje-dojenja-u-koprivnicko-krizevackoj-zupanijiKoordinacijski tim za promicanje dojenja Koprivničko-križevačke županije održao je u prostorijama Županijske uprave konstituirajuću sjednicu, u koji su sukladno županijskoj odluci stručnjaci iz područja zdravstvene zaštite djece i promicanja prava žena, odnosno zaposlenici Opće bolnice „dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica i Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Tom prilikom je predstavljen i Nacionalni Program za zaštitu i promicanje dojenja od 2015. do 2016. godine, a raspravljalo se i o trenutnim aktivnostima u promicanju dojenja koje se provode na području županije te su utvrđeni ciljevi i daljnje aktivnosti koje će biti sastavni dio Programa rada Koordinacijskog tima za podršku dojenju u Koprivničko-križevačkoj županiji.

 

img_6628m-koordinacijski-tim-za-promicanje-dojenja-u-koprivnicko-krizevackoj-zupanijiIspred županijskog Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti prisutnima se obratila pročelnica Željka Koluder Vlahinja te pri tom predstavila dnevni red kojeg su članovi tima jednoglasno prihvatili, nakon čega je izabran voditelj i zamjenik voditelja Koordinacijskog tima. Pročelnica je naglasila važnost promicanja dojenja u Koprivničkoj-križevačkoj županiji s obzirom da je Koordinacijski tim osnovan s ciljem pružanja što kvalitetnije podrške dojenju u zajednici.

Pored toga, istaknula je da je prioritet rada tima prvenstveno promocija dojenja u zajednici kao poželjnog oblika ponašanja obzirom da je prirodna prehrana najbolji način prehrane djece, a buduće majke i roditelje općenito potrebno je informirati o svim prednostima dojenja. Pročelnica se osvrnula i na dodatne ciljeve Koordinacijskog tima pri čemu je jedan od ciljeva i povećati postotak isključivo dojene djece do 6  mjeseci života, odnosno ukupno dojene djece do 2 godine života, osigurati što više edukacije zdravstvenih djelatnika, volontera i predstavnika udruga civilnog društva te osigurati dostupnost različitih oblika edukacije i potpore dojenju trudnicama i rodiljama u lokalnoj zajednici kroz provođenje tečajeva za buduće roditelje kao i širenje grupa za podršku dojenju i pružanje podrške dojenju na javnim prostorima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.