HERA predstavlja istraživanje o interesima, potrebama i društvenoj uključenosti mladih

zajednistvo_volonteri_mladiUdruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava poziva na predstavljanje Istraživanja o interesima, potrebama i društvenoj uključenosti mladih u Gradu Križevcima, koje će se održati u petak, 16. prosinca 2016. godine u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci s početkom u 12 sati.

Istraživanje o interesima, potrebama i društvenoj uključenosti mladih u Gradu Križevcima nastao je u sklopu projekta “Zajedno za mlade” kojeg provode Udruga “HERA” Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava, Centar za socijalnu skrb Križevci te Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture K.V.A.R.K. Projekt je financijski podržan od Grada Križevci, a suradnici u istraživanju bili su Srednja gospodarska škola Križevci, Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci.

PUBLIKA_Multimedijski_kulturni_centar_KrizevciCilj projekta je prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima, stvaranje nulte tolerancije na nasilje te doprinjeti razvoju sektora civilnog društva u lokalnoj zajednici kroz unaprjeđenje suradnje i jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i institucija u provođenju učinkovitih programa prevencije i sprječavanja nasilja. Svrha projekta je suradnja udruga i institucija na način koji omogućava razmjenu iskustava i informacija, te osigurava međusobnu podršku.

U istraživanju su sudjelovali učenici/e trečih i četvrtih razreda srednjih škola Grada Križevci. Predmet istraživanja je bio istražiti potrebe, interese i društvenu uključenost mladih u lokalnoj zajednici, utvrditi probleme s kojima se mladi suočavaju. Ciljevi istraživanja su senzibiliziranje lokalne zajednice za veće uključivanje mladih u donošenje odluka u svim područjima života te donošenje preporuka s ciljem društvene uključenosti mladih.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Hvale vrijedna akcija HERE, Centra za socijalni rad Križevci, i nezaobilaznog K.V.A.R.K.-a.
    Još više veseli uključenost naših srednjih škola, jer, tko može bolje sagledati probleme mladih, nego njihovi vršnjaci?!
    Nadam se da su i svi mladi prezadovoljni, videći tako široku podršku- zainteresiranost drugih, za njihove probleme, potrebe i da ih se uključi u lokalnu zajednicu.

Komentari su zatvoreni.