Mlađe selekcije Radnika nižu pobjede, prva momčad još čeka svoju prvu

Mladi košarkaši Radnika u NBA ritmu nižu utakmice i pobjede. Za juniore Radnika jesenski je dio prvenstva  gotov, zauzeli su prvo mjesto zajedno s ekipom Podravca iz Virja. Prošli tjedan počelo je natjecanje za dječake do 12 godina M12 i u prvom je kolu ekipa Radnika kod kuće pobjedila Mladost iz Đurđevca rezultatom 83:52. Dječaci koje vodi trener Saša Šikić od samog su početka utakmice nametnuli svoj ritam, brzom i atraktivnom igrom  nadigrali su svoje vršnjake. Utakmica je odlučena već u ranoj fazi, a trener Šikić priliku je pružio svim igračima.

Za Radnik su igrali i koševe postigli: Pofek R., Štefun Da., Štefun D., Nemec K. (kap.) 26, Tomas L. 33, Anđelić P., Mergon A., Rešetar J., Anđelić J. 14, Vragović M. 10, Srečec D.

Mlađi kadeti Radnika pod trenerskom palicom Igora Lukše u proteklom su tjednu igrali dvije utakmice. Dok su doma slavili protiv Križevaca, u Virovitici su svladali ekipu istoimenog domaćina rezultatom 97:83. Uz već standardno dobru igru Prsteca, Jukića i F. Anđelića iskazali su se D. Anđelić i Tomas koji je, iako najmlađi igrač na utakmici, pogodio 2 trice baš kada su domaćini smanjivali rezultat. Nakon 6 kola mlađi kadeti Radnika se s Bjelovarom i Koprivnicom nalaze na vrhu tablice.

U Virovitici su za Radnik nastupili i koševe postigli: Mergon, Jukić 28, Prstec 34, Vragović, Tomas 6, Stovrag, Budinski 4, Anđelić F. 5, Anđelić D. 18, Pofek, Nemec 2.

Kadeti rođeni 1994. i mlađi ugostili su Grafičar iz Ludbrega, ekipu u kojoj Slatina i Miholić igraju već i za seniorski uzrast. Već u prvoj četvrtini Radnikovci su dali do znanja gostima da ih zanima samo pobjeda, agresivnom igrom u obrani, stalno na liniji dodavanja te brzom tranzicijom su punili koš Grafičara, tako da je na kraju 3. četvrtine semafor pokazivao 85:26 za Križevčane. U posljednjoj četvrtini gosti su smanjili rezultat na -51, 95:44 Trener Lukša u rotaciji je koristio sve igrače, a ponovo su se  istaknuli mladi kadeti Prstec i Jukić uz najjefikasnijeg igrača Žulja, koji je svojom igrom pokazao da će uskoro pokucati i na vrata seniorske momčadi. Za kadete Radnika su igrali i koševe postigli: Anđelić J. 6, Jukić 12, Jandrlić, Vlahović 7, Žulj 29, Prstec 19, Serdarušić 14, Tkalec 6, Anđelić F. 2, Fučkar. Mlade Radnikove ekipe, osim Lukšinih kadeta koji u nedjelju gostuju u Virju, ovog se vikenda odmaraju.

I dok sve mlađe selekcije Radnika bilježe pobjede to nikako ne uspijeva seniorima koji su poraženi u posljednjim sekundama utakmice protiv Grafičara rezultatom 72:70. U pet odigranih kola najstariji (iako među najmlađima u ligi) Radnikovci još nisu upisali pobjedu.

Novu priliku imaju u 6. kolu  A2 lige Sjever u kojem ugošćuju KK Petar Zrinski iz Vrbovca. Utakmica se trebala odigrati danas u 15 sati u dvorani Lj. Modeca, no zbog bolesti većeg broja igrača odgođena je za četvrtak 19. studenog u 20 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.