Mario Rajn organizirao akciju za popravak prilazne ceste u centru Križevaca

img_20161210_141907_radna_akcija_frana_gundruma_kamen_krpanje_rupa_inicijativa_mario_rajn_danijel_saskoDanas je u ulici Frana Gundruma u Križevcima kod kućnih brojeva 1 i 3 održana radna akcija građana kojom su pokrpane rupe na prilazima tim zgradama. Riječ je o inicijativi Križevčanina Marija Rajna, koji je donirao drobljeni i neklasirani kamen za izgradnju i održavanje gospodarskih cesta, a radove su izveli sami stanari uz pomoć sugrađana.

– Jednostavno smo reagirali na potrebe sugrađana da im barem privremeno riješimo problem s kojim su suočeni više godina, izjavio je Rajn, napomenuvši da su se ljudi zbog lokvi i blata teško kretali od zgrade do ulice.

img_20161210_140629_radna_akcija_frana_gundruma_kamen_krpanje_rupa_inicijativa_mario_rajn_danijel_saskoProstor ispred stambenih zgrada odmah do Doma zdravlja, koji služi i kao parkiralište, jedini je dio u užem centru grada koji nije pokriven suvremenim kolničkim zastorom, odnosno asfaltom, pa se stanari godinama bore se sa blatom i lokvama vode.

– Svaki put kad padne kiša blato je do koljena, a Grad godinama ništa ne poduzima po tom pitanju, istaknuo je ogorčenost stanara Branimir Lovreković, koji je u susjedstvo doselio prije sedam godina, a drugi susjedi navode da je situacija ovakva već dvadeset i pet godina.

img_20161210_145044_radna_akcija_frana_gundruma_kamen_krpanje_rupa_inicijativa_mario_rajn_danijel_saskoStanari su godinama samoinicijativno pokušavali riješiti problem koji, osim pješacima, poteškoće predstavlja i za vozila zbog udarnih rupa preko kojih se prolazi. Potpisivali su peticije, imali javne istupe i obraćali se gradskoj upravi, no bez rezultata.

– Mi na brojevima 1 i 3, kao i susjedi iz okolnih zgrada, jedini u centru grada moramo nositi gumene čizme kad padne koja kišna kap, izjavio je Nino Čeredar, iskazavši zadovoljstvo što su ovom akcijom barem privremeno odgođeni problemi rupa i lokvi vode koje se u ovo doba godine smrzavaju, a u toplije vrijeme stvaraju blatne kaljuže.

img_20161210_153731_radna_akcija_frana_gundruma_kamen_krpanje_rupa_inicijativa_mario_rajn_danijel_sasko– Okupili smo entuzijaste i pokazali da možemo pomoći ovakvim malim lokalnim akcijama i kad nismo formalno u poziciji, zaključio je Danijel Šaško, jedan od inicijatora koji je zajedno s Rajnom još prije dva mjeseca najavio nezavisnu listu za izlazak na iduće lokalne izbore.

photo_2016-12-10_18-52-46_ulica_frana_gundruma_rupe_blato_lokve photo_2016-12-10_18-52-39_ulica_frana_gundruma_rupe_blato_lokve photo_2016-12-10_19-26-13_ulica_frana_gundruma_rupe_blato_lokve

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    No, hvala Bogu, da se još nađe takvih entuzijasta, koji su spremni privući i druge i napraviti nešto za opće dobro. Nemalo sam se inenadila, kad su se radile biciklističke staze i vidikovac na Ratarni. Napravili su asvalt do vidikovca, a onaj “ficlek” dalje do Potočke opet rupa na rupi. Sve defakto u centru Grada.
    Divim se ljudima koji tamo žive, i stalno imaju problema ili sa prašinom ili sa blatom.
    A, komunalno sigurno uredno plaćaju?!
    Entuzijastima i Nezavisnoj listi, svaka čast!

Komentari su zatvoreni.