Kinedok dokumentarci Zlatni Robot i Amerika ovog petka u Klubu kulture

film-still-steluta
Udruga KVARK i Klub kulture predstavljaju vam zadnje izdanje Kinedoka, selekcije iznimnih europskih dokumentaraca koji u sklopu tog projekta gostuju diljem nezavisnih kino mreža u Hrvatskoj. Zanimljive životne situacije, ljudske priče, crna komedija, sport, istraživačko novinarstvo – teme su koje se pojavljuju u Kinedok dokumentarcima.

Ovog petka, 9. prosinca s početkom u 20 sati igrat će dokumentarni film Zlatni Robot, a nakon njega s početkom u 21:15h kreće dokumentarni uradak pod nazivom Amerika. Više o filmovima pročitajte u nastavku.

ZLATNI ROBOT
Naslov (originalni): Roboțelul de aur
Naslov (hrvatski): Zlatni Robot

Vrijeme: 73
Redatelj: Mihai Dragolea, Radu Constantin Mocanu
Jezik: rumunjski
Godina: 2015
Zemlja: Rumunjska
Steluța Duță 32-godišnja je boksačica i višestruka osvajačica Europskog i Svjetskog boksačkog kupa. Napuštenoj po rođenju, izloženoj ekstremnom nasilju na ulici, ali i zlostavljanju u sirotištima gdje je uglavnom živjela, život joj se pretvorio u pakao. Sve dok s 20 godina nije otkrila boks. Roditelje joj je zamijenio trener i očinska figura, g. Voicilași, koji joj je promijenio život, a rabijatnu razbijačicu, osuđenu na samo socijalno dno, pretvorio u ponos nacije. Uoči novog prvenstva, Steluțu očekuju teške borbe unutar – ali i izvan ringa.

AMERIKA
Naslov (originalni): Amerika
Naslov (hrvatski): Amerika

Vrijeme: 70
Redatelj: Jan Foukal
Jezik: češki
Godina: 2015
Zemlja: Češka
Bijeg nadahnut čehoslovačkom „tramping“ subkulturom – pokretom koji je pokušao imitirati idealizirani Divlji zapad. Slijedeći tradiciju „imitiranja Amerike“ u komunističkoj Čehoslovačkoj, stižu do mjesta gdje se osjeća sloboda, gdje prastanovnici Sjeverne Amerike sretno žive, a bizoni lutaju prerijom…

Vezano

Komentari su zatvoreni.