Održan Dan otvorenih vrata križevačkog COOR-a

Danom otvorenih vrata u križevačkom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, 2. prosinca 2016. obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom, s ciljem boljeg razumijevanja osoba s invaliditetom te svjesnosti njihovih prava i dostojanstva. Međunarodni dan osoba s invaliditetom ne bavi se isključivo mentalnim ili fizičkim invaliditetom, već obuhvaća sve poznate invaliditete, od autizma, preko Downovog sindroma do multiple skleroze.

U goste su učenicima križevačkog COOR-a tom prigodom stigli učenici iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“, Osnovne škole Ljudevita Modeca, Osnovne škole „Grigor Vitez“ Sv. Ivan Žabno, Srednje škole „Ivan Seljanec“, gimnazijalci, vrtićanci iz DV Križevci, članovi Udruge „Maslačak“, štićenici Doma za starije i teško bolesne osobe Seniorcare, učitelji, stručni suradnici te roditelji i udomitelji.

– Na kreativnim radionicama izradili smo razne božićne ukrase i nakit kojima smo okitili bor u holu Centra. Zahvaljujemo gospođi Ružici Bratić na donaciji prekrasnog bora kao i gospodinu Željku Prđunu koji se angažirao oko prijevoza i dostave istog, ističu u COOR-u.

Ujedinjeni narodi su 1992. godine usvojili Rezoluciju kojom se 3. prosinac određuje za Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Dan osoba s invaliditetom ima za cilj potaknuti bolje razumijevanje osoba s invaliditetom, pomoći da ljudi postanu svjesniji prava, dostojanstva i dobrobiti osoba s invaliditetom i da se podigne razina svijesti o važnosti integriranja osoba s invaliditetom u sve aspekte života, od ekonomskih i političkih, do društvenih i kulturnih. Preko milijardu ljudi, ili približno 15% svjetske populacije, živi s nekim oblikom invaliditeta.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Bor je prekrasan i zaista unikatan!
    Lijepo je vidjeti- čitati tko se sve pridružio Danu otvorenih vrata u našam COOR-u. Uz Maslačak, vrtićance, osnovne i sradnje škole, nastavnike, roditelje, udomitelje, pa čak i moja generacija i Doma Senior Care.
    Veseli ta zainteresiranost za ljude u potrebi i ta pripadnost, koja nam je u ovo vrijeme suvremenih tehnologija i te kako potrebna.
    Osoblju i svima u COOR.u, SRETNO!

Komentari su zatvoreni.