Održana početna konferencija projekta ‘Prilika za sve 2’

img_5651m_prilika_za_sve_pomocnici_u_nastavi_teskoce_u_razvojuU prostorijama Županijske uprave održana je početna konferencija projekta „Prilika za sve 2“ kojim je zaposleno 37 pomoćnika u nastavi za 50 učenika s teškoćama u razvoju. Riječ je o jednogodišnjem projektu čiji je cilj pružiti stručnu podršku učenicima s teškoćama u razvoju za ravnopravno uključivanje u rad i obrazovni sustav u osnovnim i srednjim školama kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.034.335.45 kuna, a čak 95% odnosno 1.932.618,67 kuna sufinancira Europski socijalni fond. Ugovor o sufinanciranju projekta potpisali su 30. kolovoza 2016. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Koprivničko-križevačka županija.

img_5670m_prilika_za_sve_pomocnici_u_nastavi_teskoce_u_razvojuŽupan Darko Koren je istaknuo da je ovaj projekt u protekle dvije do tri godine Županiji jedan od najznačajnijih projekata u sektoru obrazovanja. Ravnateljica PORA – Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić naglasila je da su „timski rad, suradnja i partnerstvo“ definitivno potvrđeni modeli za ostvarivanje bespovratnih financijskih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Voditeljica projekta Ana Mušlek održala je prezentaciju i predstavila projektne aktivnosti, osvrnuvši se na elemente projekta, promidžbu i vidljivost, program uvođenja u rad projekta kao i na upravljanje projektom. Zamjenik župana Ivan Pal je napomenuo da je Županija kroz Udrugu Šegrtsko srce s pola milijuna kuna iz vlastitih prihoda osigurala dodatnih sedmero pomoćnika u nastavi.

img_5656m_prilika_za_sve_pomocnici_u_nastavi_teskoce_u_razvojuRiječi zahvale uputila je i ravnateljica Srednje škole Koprivnica Ksenija Ostriž i izrazila zadovoljstvo što već drugu godinu ovaj projekt dobro funkcionira u njenoj školi. Upoznala je prisutne kako jedna učenica s cerebralnom paralizom iz Srednje škole Koprivnica koja je imala pomoćnika u nastavi, ove godine uspješno upisala fakultet i da je samim time ovaj projekt vrijedan i koristan za one kojima je to najpotrebnije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.