Obitelj Đurđević iz Cubinca u teškoj situaciji, skupljaju se sredstva za nepokretnu kćerku

obitelj1_djurdjevic_cubinec_pomoc_foto_marijan_kelemin_prigorski_hrDOBRO JE ČINITI DOBRO Obitelj Đurđević će zimu dočekati s malo hrane i gotovo bez drva. Svaka pomoć im je dobrodošla, a Ivani je potreban i novi krevet s metalnim stranicama, jer ovaj se raspada. Možete ih kontaktirati na 098/923-3215 ili pronaći na adresi Gornji Cubinec 48, 48260 Križevci, jer svakim danom životna situacija im je sve teža.

Livija Jakopović iz Križevaca, pokretačica Facebook grupe Dobro je činiti dobro, više od pet godina skrbi i pomaže siromašnih obiteljima sa šireg križevačkog područja. Livija trenutno organizira humanitarnu akciju za obitelj Đurđević iz Cubinca.

obitelj2_djurdjevic_cubinec_pomoc_foto_marijan_kelemin_prigorski_hrPrema pisanju portala Prigorski.hr,  Katica Đurđević (57) i njezin suprug Drago Đurđević (54) teško su bolesni ljudi koji jedva preživljavaju dok brinu o svojoj bolesnoj 28-godišnjoj kćeri Ivani.

– To je užas, naše dijete je stopostootni invalid i u Križevcima nema gotovo nikakva prava, kao niti ja. Hitna medicinska pomoć nam često puta neće doći, nepokretna je, a dok nam se dijete moglo kretati morali smo ju smirivati i vezati, noćima nismo spavali, jer je to takva bolest. Osim što nam je dijete nepokretno, Ivana često ima i napade epilepsije – uvodno je rekla Katica Đurđević prisjećajući se teških životnih trenutaka.

obitelj3_djurdjevic_cubinec_pomoc_foto_marijan_kelemin_prigorski_hrU razgovor se uključio i njezin suprug Drago. – Tražio sam jednokratnu pomoć i dobio sam jedan vaučer za struju i kasnije nismo dobili ništa. Moramo platiti režije, a nemamo s čime. Mjesečno primamo 2050 kuna za Ivanu i naše mirovine iznose 1950 kuna i to su svi novci s kojima živimo. Skupe su režije, moramo plaćati lijekove, a ako ćemo kupiti drva onda nećemo imati što za jesti – kazao je Drago Đurđević.

– Ne mogu djetetu reći da joj mama ne može dati kruha i da joj ne može dati jesti. Snalazim se tako što posudim pa onda kupim hranu, a moram joj kupovati i pelene. U gradu su mi rekli da primamo socijalnu pomoć i da nemamo pravo na drugu pomoć – kazala je Katica.

obitelj4_djurdjevic_cubinec_pomoc_foto_marijan_kelemin_prigorski_hrDodala je kako je tražila pomoć i u Udruzi invalida Križevci. – Traže od mene da platim članarinu i prijevoz do bolnice, a to mi nije nikakva pomoć. Veliki problem je što zbog zdravstvenog stanja više ne mogu kvalitetno skrbiti o djetetu i to je utvrđeno i velike muke proživljavam dok dijete nahranim, presvučem i promijenim pelenu. Dijete ne može minute biti bez mene, a ima i česte napade epilepsije.

Svake godine pomaže nam samo KTC Križevci. Za Božić nam poklone paket hrane vrijednosti oko 500 kuna. Zahvalna sam na tome, a tužna sam jer nemamo pravo na socijalnu samoposlugu. Teško sam bolesna i nakon operacije jedva sam preživjela i lijekovi me drže na životu – rekla je tužnim glasom Katica Đurđević.

obitelj5_djurdjevic_cubinec_pomoc_foto_marijan_kelemin_prigorski_hrObitelj Đurđević će zimu dočekati s malo hrane i gotovo bez drva. Svaka pomoć im je dobrodošla, a Ivani je potreban i novi krevet s metalnim stranicama, jer ovaj se raspada. Možete ih kontaktirati na 098/923-3215 ili pronaći na adresi Gornji Cubinec 48, 48260 Križevci, jer svakim danom životna situacije im je sve teža.

Ovaj tekst prenosimo s portala Prigorski.hr.(ePodravina.hr)

obitelj6_djurdjevic_cubinec_pomoc_foto_marijan_kelemin_prigorski_hr

Vezano

Komentari su zatvoreni.