U planu 7%-tno smanjenje proračuna

KRIŽEVCI – Na prvom idućem okupljanju križevačkih gradskih vijećnika, vjerojatno idućeg tjedna, naći će se i rebalans planova zacrtanih za ovu godinu u osnovnom financijskom dokumentu, gradskom proračunu. Prije vijećnika, sliku financijskog poslovanja Grada imali su priliku vidjeti članovi gradonačelnikovog Kolegija.
– Ukupni prihodi su u samim onim izvornim sredstvima koja bi se trebala ove godine realizirati smanjeni za 5,13 milijuna kuna, dok su istovremeno prenesena sredstva iz prethodne godine 3,34 milijuna kuna. Što znači da nam je ukupno smanjenje rashoda za 2,97 milijuna kuna, izvijestio je članove Kolegija gradski financijski pročelnik Darko Masnec.

Ponajveći minusi u odnosu na zacrtane iznose su na stavkama kapitalnih pomoći iz državnog proračuna, čije slavine je recesija zatvorila za očekivanih gotovo 2,5 milijuna kuna. Za stotinjak tisuća više ili s manjkom od oko 2,6 milijuna ostvarena je i prodaja gradske imovine, u prvom redu novoizgrađenih stanova od koji dva ovih dana idu na javne natječaje. Rebalansom je križevački proračun smanjen sa 63,2 na 60,8 milijuna kuna i kako je u raspravi na Kolegiju istaknuto, s postotkom smanjenja od 7% Križevci dijele sudbinu krizne godine u većini gradova ovog dijela države.

Vezano

Komentari su zatvoreni.