1.68 milijuna kuna za potrebe u kulturi

Klub_kulture_nema_publike_tribinaPODRAVINA I PRIGORJE – Prema iznosima osiguranima u županijskome proračunu za ovogodišnje potrebe u kulturi, te pozivu za predlaganje programa, župan Darko Koren donio je zaključke o rasporedu milijun 680 tisuća kuna po pojedinim djelatnostima i korisnicima. Za muzejsko-galerijsku djelatnost, što uključuje pomoći i donacije, bit će izdvojeno 285 tisuća kuna, pri čemu najveći dio ili 190 tisuća ide za redovnu djelatnost Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama.

Izdavačka djelatnost bit će potpomognuta sa 142 tisuće, uz pomoć koji bit će ostvareno ukupno 24 projekta izdavanja većinom časopisa i knjiga. Idućih 153 tisuće kuna bit će doznačeno organizatorima raznih županijskih i državnih manifestacija, a 250 tisuća za sufinanciranje dva bibliobusa, u sklopu koprivničke i križevačke knjižnice.

Pet narodnih knjižnica, u tri grada županije te u Virju i Gornjoj Rijeci do proširenja i obnove fonda doći će uz pomoć 180 tisuća županijskih kuna, dok će križevačkoj Knjižnici Franjo Marković, koja seli u novouređene prostore bivšega Doma HV-a biti odobreno posebnih 150 tisuća kuna za prvu fazu opremanja novog prostora namještajem i ostalim potrebnim. Stavka obnove sakralnih objekata te spomenika kulture iznosom od 520 tisuća kuna pojedinačno je najteža i njome su obuhvaćeni radovi u 20-tak podravsko-prigorskih župa, te po jedan projekt u svakome od tri muzeja županije.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. presvetli piše:

    520.000 kuna za obnovu sakralnih objekata a 153.000 za župani9jske i državne manifestacije ???

Komentari su zatvoreni.