Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1129

Dr. sc. Matko Glunčić na tribini o kurikulskoj reformi 7. studenoga (foto: Jerko Barišić
Dr. sc. Matko Glunčić na tribini o kurikulskoj reformi 7. studenoga (foto: Jerko Barišić
Dr. sc. Matko Glunčić na tribini o kurikulskoj reformi 7. studenoga (foto: Jerko Barišić)

Dana 7. studenoga, Ogranak Matice hrvatske u Križevcima organizirao je tribinu pod nazivom O reformi školstva i kurikulskoj reformi. Gost tribine bio je doc.dr.sc. Matko Glunčić iz Zavoda za teorijsku fiziku, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i voditelj Povjerenstva za unapređenje odgoja i obrazovanja. Tribina je održana u Multimedijskom kulturnom centru Gradske knjižnice Franjo Marković. Slušat ćemo drugu trećinu ove tribine.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su romani Virginie Despentes i Mori Ponsowy te “matematička” autobiografija matematičara Sibe Mardešića.

U Vijestima Krugova donosimo neke vijesti iz svijeta zanimljive za tip emisije kakvi su Krugovi i lokalne vijesti i najave događaja u našoj neposrednoj okolini.

Saznajemo i tko je rođen a tko umro na datum ove emisije, a također i o nekim događajima zanimljivima za Krugove.

Zoran Predin u Soul Cafeu u Križevcima 12. studenoga (preuzeto s Facebook stranice portala)
Zoran Predin u Soul Cafeu u Križevcima 12. studenoga (preuzeto s Facebook stranice portala)

U Svemirskom kutku govorimo o smjeni posade na Međunarodnoj svemirskoj stanici, te o “Supermjesecu” koji to nije kako ga predstavljaju. a saznajemo i o objektima vidljivim na večernjem nebu ovih dana,

U Zanimljivostima saznajemo gdje je najveća piramida na svijetu, (nije u Egiptu), a završavamo Konfucijevom misli.

Poneki je glazbeni prilog vezan uz događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji pa tako slušamo Petulu Clark, grupu ABBA, Zorana Predina, Leonarda Cohena i grupu Bijelo dugme.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1129 emitira se 15. studenoga od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije objavljuje se u subotu, 19. studenoga od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.