Dječjem vrtiću ‘Zraka sunca’ dodijeljena HRT-ova nagrada za najljepši vrtić

zraka_sunca

11. studenog, u radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić Hrvatske radiotelevizije (HRT), održana je tradicionalna dodjela nagrada najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj.

Ekološko-obrazovni projekt Hrvatske radiotelevizije te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta nastao je 1994. na poticaj ekološke emisije Prvoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) Slušaj kako zemlja diše i urednice Lidije Komes.

U projektu Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Članovi stručnoga povjerenstva složili su se da su ovogodišnji vrtovi ljepši nego ikad prije i zato im nije bilo nimalo lako odabrati u toj širokoj cvjetnoj lepezi komu dodijeliti pobjednički naslov. Članovi su stručnoga povjerenstva prof. biologije Ivna Bućan iz Kaštel-Lukšića, dipl. oec. Astrid Horvat, viša stručna suradnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, mr. sc. parkovne arhitekture Dobrila Kraljić, mr. sc. biologije i voditeljica projekata zaštite prirode u Fondu za zaštitu prirode i energetsku učinkovitost Vesna Cetin Krnjević te Lidija Komes, voditeljica projekta Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj.

nagrada-za-najljepsi-vrt-djecjega-vrtica-djecji-vrtic-zraka-sunca-iz-krizevaca

Povjerenstvo je odlučilo da se posebne nagrade prema kategorijama dodijele za najljepši dječji vrtić Dječjemu vrtiću Zraka sunca iz Križevaca u Koprivničko-križevačkoj županiji, nagrada za najljepšu područnu školu u Republici Hrvatskoj pripala je Prvoj osnovnoj školi Ogulin, Područnoj školi Zagorje iz Karlovačke županije, a nagradu za kontinuitet osvojila je Osnovna škola Mejaši iz Splita u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

HRT

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.