Županijski Zavod za hitnu medicinu dobio dva nova vozila hitne pomoći

img_4953m-vozila-hitne-medicinske-pomoci-zupanijaU ponedjeljak, 7. studenog 2016. godine Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije preuzeo je dva nova vozila hitne medicinske pomoći ukupne vrijednosti 1.038.500,00 kuna. Riječ je o najnovijoj investiciji Koprivničko-križevačke županije realiziranoj kroz decentralizirana sredstva županije koja je osnivač ove zdravstvene ustanove. Ključeve novih vozila je ravnateljici Zavoda Mirjani Hanžeković predao koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Vozila, koja postaju dio flote od ukupno 10 vozila, opremljena su najsuvremenijom opremom čime zadovoljavaju maksimalno sve standarde kako bi se pacijentima pružila adekvatna pomoć. Iz Županije najavljuju kako je u planu i sljedeće godine osigurati jedno novo vozilo hitne medicinske pomoći i dva vozila za sanitetski prijevoz za što je već predviđeno 1.040.000,00 kuna u županijskom proračunu. Županija je i krajem prošle godine Zavodu uručila dva nova vozila hitne medicinske pomoći.

img_4951m-vozila-hitne-medicinske-pomoci-zupanijaTom prilikom se župan Koren osvrnuo se i na spajanje saniteta i Zavoda za hitnu medicinu istaknuvši kako će se na ovaj način poboljšati dostupnost zdravstvene zaštite na području cijele županije:
– Planiramo u idućoj godini reorganizirati službu Zavoda za hitnu medicinu na način da ćemo sanitet koji je do sada funkcionirao u sklopu našeg Doma zdravlja integrirati u službu Zavoda za hitnu medicinu što će u svakom slučaju s tog jednog organizacijskog aspekta poboljšati dostupnost i naravno tu sveukupnu organizaciju posla poboljšati.

Vezano

Komentari su zatvoreni.