Križevački vijećnici dali suglasnost za projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste Male Sesvete – Velike Sesvete

img_3373_gradsko_vijece_sjednica_2016-11_by_kzhrPRIJAVA NA EU PROJEKT Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na rekonstrukciji nerazvrstane ceste Male Sesvete – Velike Sesvete NC16/70.

Na 24. sjednici križevačkog Gradskog vijeća koja je održana jučer na dnevnom redu nalazile su se tri usko povezane teme čije rješavanje i usvajanje omogućuje daljnje postupanje nadležnih tijela.

Vijećnici su raspravljali i donijeli Odluku o nerazvrstanim cestama na području Grada Križevaca te usvojili Jedinstvenu bazu podataka o nerazvrstanim cestama na području Grada Križevaca.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na rekonstrukciji nerazvrstane ceste Male Sesvete – Velike Sesvete NC16/70 koja je temelj za prijavu  projekta rekonstrukcije navedene dionice ceste na Mjeru 07 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima, financirane od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pročelnik Anđelko Nervo naglasio je kako je ovaj projekt od iznimne važnosti za podizanje kvalitete života lokalne zajednice, ali i za postizanje ravnomjernog regionalnog razvoja Republike Hrvatske.  Ukupna je dužina ceste  preko 5 kilometara, a vrijednost građevinskih radova iznosila bi 4.700.000,00 kuna.  Uz donošenje odluke dana je i ovlast gradonačelniku Branku Hrgu na poduzimanje potrebnih radnji i mjera sa svrhom realizacije navedenog projekta.

Uz predsjedavajućeg Dragutina Guzalića, zamjenike gradonačelnika Grada Tomislava Katanovića i Ivana Vuka, sjednici su prisustvovali pročelnici Upravnih odjela za: gospodarstvo i financije Darko Masnec, stambeno-komunalnog Anđelko Nervo, društvenih djelatnosti Mladen Tenodi i Stručne službe Grada Ana Lukačić Lojen te potrebna većina vijećnika. Gradonačelnik Branko Hrg nije bio prisutan.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.