Započele aktivnosti oko izmještanja spomen-obilježja poginulim braniteljima Domovinskog rata

S obzirom na upite građana vezano uz micanje spomen-obilježja poginulim braniteljima Domovinskog rata „Perivoj ratnika“, obavještavamo javnost kako je isto maknuto sukladno zaključku s Odbora branitelja i donesenoj Odluci na 10. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca.

Naime, spomen-obilježje „Perivoj ratnika“ bilo je smješteno na neadekvatnoj lokaciji s obzirom na sve veću fluktuaciju ljudi i prometa na tom potezu što je posebne probleme radilo tijekom polaganja vijenaca poginulim braniteljima. Upravo iz tog razloga i u zajedničkom dogovoru Gradske uprave Grada Križevaca i križevačkih branitelja donesena je Odluka da se novo spomen-obilježje postavi unutar parka u Ulici Franje Tuđmana.

Grad Križevci javio se na Javni poziv Ministarstva branitelja za sufinanciranje prve faze izgradnje spomen-obilježja odnosno osiguravanja potrebne dokumentacije, a nakon ishođenja idejnog rješenja Grad Križevci će sljedeće godine prijaviti i drugu fazu izgradnje na natječaj Ministarstva branitelja.

Polaganje vijenaca će se do tada odvijati kod spomen-obilježja „Majka poginulog junaka“ koji se nalazi pored Doma zdravlja u Križevcima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.