‘Inovacije i nove tehnologije’ tema 19. Obrtničkog i gospodarskog sajma

19_ogs_kckzz_obrtnicki_gospodarski_sajam_2016Od 11. do 13. studenog 2016. godine u Križevcima će se, na uređenom izlagačkom prostoru od 1700 četvornih metara zatvorenog prostora i 2500 četvornih metara otvorenog prostora ispred Sportske dvorane OŠ Ljudevita Modeca Križevci u ulici Potočka 26, održati 19. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije. Program sajma bit će obilježen organizacijom okruglih stolova o poduzetništvu, poljoprivredi i ruralnom razvoju, prezentacijama i stručnim skupovima, te turističkim i gastro-izložbama, a uz glavnu lokaciju održavat će se još u Sportskoj dvorani Gimnazije I. Z. Dijankovečkoga i Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci.

Ovogodišnji partner sajma je Brodsko-posavska županija, a tema sajma jesu inovacije i nove tehnologije. Organizator tog dijela programa je Inovatorsko društvo “Marcel Kiepach” Križevci, koji će činiti predavanja, panel rasprave i okrugli stol, kao i izlaganje radova inovacija Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora Visoke tehničke škole u Bjelovaru, učenika srednjih škola te članova udruga i sekcija Zajednice tehničke kulture Križevci i Koprivničko-križevačke županije.
– S obzirom na lošu situacija po pitanju korištenja novih i inovativnih tehnologija, kako u proizvodnji, tako i u sustavu obrazovanja, želja nam je progovoriti o tome te dati pregled trenutnog stanja i pozvati na aktivno sudjelovanje u petak u 15 sati, u subotu u 10 sati te u nedjelju u 10 sati, istaknuo je predsjednik Društva Tomislav Pavlic.

Među ovogodišnjim novostima sajma je i najava pokretanja “Dana inovativnih ideja Križevci 2017.”, koji bi se održavao u sklopu sajma svake godine.
– Ideja je omogućiti inovativnim pojedincima predstavljanje pred širom publikom i to građanima Koprivničko-križevačke županije te svim njihovim gostima i posjetiteljima, naveo je Pavlic, pozvavši sve zainteresirane da posjete sajam.
Organizator sajma je Koprivničko-križevačka županija, a suorganizatori su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA, Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

vanjski-prostor-sajam-ogs-tlocrtSažetak programa 19. Obrtničkog i gospodarskog sajma s Krizevci.hr

Svečano otvorenje Sajma biti će 11. studenoga  u 10 sati u Sportskoj dvorani Gimnazije I. Z. Dijankovečkog Križevci nakon čega slijedi izbor najstražarice Križevačke djevojačke straže. Svi uzvanici nakon svečanog dijela uputit će se na zajednički obilazak sajma i izložbenih prostora u Sportsku dvoranu O.Š. Ljudevita Modeca.  U Tehnološkom parku Križevci u 11 sati započinje Okrugli stol za poduzetnike na temu “Bespovratna financijska sredstva za poduzetnike u okviru programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. – pp Light Sheme”. Dan će završiti krštenjem mošta po Križevačkim štatutima s početkom u 20 sati u šatoru ispred sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca.

Drugi dan manifestacije ispunjen je organizacijom okruglih stolova na temu “Obnovljivi izvori energije” i “Vratimo biootpad prirodi”. U večernjim satima u Sportskoj dvorani posjetitelji će moći uživati u već tradicionalnoj reviji frizura i modnoj reviji.

Nedjelja, treći i posljednji dan manifestacije započeti će u Sportskoj dvorani O.Š. Ljudevita Modeca  u 10 sati nastavkom tematskih okruglih stolova sve do 15 sati kada će se birati najatraktivniji izložbeni prostor. Uz izbor najatraktivnijeg izložbenog prostora, u Sportskoj dvorani Gimnazije I. Z. Dijankovečkog biti će i svečano izvlačenje dobitnika nagradnih igara organiziranih od strane Komunalnog poduzeća i Sajma. Zatvaranje sajma predviđeno je za 18 sati u Sportskoj dvorani Gimnazije I.Z. Dijankovečkog.

Sva tri dana sajma biti će prezentirana obrtnička zanimanja učenika strukovnih škola, izložba malih životinja, izložba radova inovacija Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora Visoke tehničke škole Bjelovar, učenika srednjih škola te članova udruga i sekcija Zajednice tehničke kulture Križevci i Koprivničko-križevačke županije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.