Putnici iz smrskanog Audija izvan životne opasnosti

SPLIT – Franjo Patafta (45) i Klaudija Marković (34) iz Križevaca, koji su u ponedjeljak zahvaljujući zračnim jastucima skupocjenog Audija A5 Coupe preživjeli frontalni sudar s Golfom „četvorkom“ na Dalmatini kod čvora Bisko, uspješno se oporavljaju u KBC Split i nisu više u životnoj opasnosti.

Policija još utvrđuje kako se pokojni Zdravko Propadalo (49) iz Splita našao na autocesti u krivom smjeru, zatražene su snimke nadzornih kamera HAC-a, pa će policija nakon pregleda uputiti posebno izviješće nadležnom Državnom odvjetništvu.

Propadalo i njegova majka Anđa Propadalo (76) su imali prebivalište prijavljeno u Splitu, no prema izjavi Zdravkovog brata živjeli su u BiH, gdje je pokojniku izdana vozačka dozvola, a bili su na putu iz Livna prema Splitu.

Vozač Audija Franjo Patafta se nalazi na Kirurškom šok odjelu KBC-a Split, ima krvarenje u trbuhu i niz prijeloma kostiju. Slomljena mu je desna natkoljenica, lijeva potkoljenica, ključna kost i lumbalni kralježak.

Njegova suvozačica Klaudija Marković je pretrpjela nagnječenje pluća, frakturu prvog i trećeg slabinskog kralješka, prijelom lijeve podlaktice, prijelome od prvog do četvrtog prsta lijevog stopala, te prijelome od šestog do osmog rebra s lijeve strane. Hospitalizirana je na Jedinici intenzivnog liječenja Odjela kirurgije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.