Županija će platiti sanaciju oštećene škole u Sv. Petru Orehovcu, a Kešer šalje dopise ministru

web_img_4557_skola_popravak_sveti_petar_orehovecPUKOTINE NA ZGRADI Osnovna škola u Svetom Petru Orehovcu postala je nesigurna za učenike zbog sve većih pukotina na zgradi.

Osnivač škole je Koprivničko-križevačka županija čiji je župan Darko Koren jučer posjetio Sv. Petar Orehovec, obišao školu i uvjerio se u probleme na oštećenoj zgradi koja zabrinjava roditelje. Župan je obećao sanaciju škole sredstvima iz županijskog proračuna.

Naime, osim već provedenog pregleda škole od strane ovlaštenog statičara, započeli su i geotehnički istražni radovi kojima će se utvrditi zbog čega je došlo do pukotina, sve se to šalje u laboratorij i rezultati će pokazati koja vrsta sanacije je potrebna i koliko će koštati.

web_img_4545_skola_popravak_sveti_petar_orehovecOštećenim dijelovima zgrade zabranjen je pristup, učenicima su na raspolaganju kemijski zahodi, a od 1. studenog počinje i nova organizacija nastave koju prema riječima ravnatelja Stjepana Lučkog podržava većina roditelja.

Veliku je buku u međuvremenu digao sveprisutni načelnik općine Kalnik Mladen Kešer koji je iskoristio probleme u školi kako bi uputio dopis čak i ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću u kojem je tražio brzo rješenje i sanaciju oštećenja.

U svakom slučaju, zgradu su jučer obišli župan Darko Koren i njegov zamjenik Ivan Pal u društvu načelnika Općine Sveti Petar Orehovec Franje Poljaka, ravnatelja škole Stjepana Lučkog, a prisutni su bili i članovi školskog odbora te roditelji učenika koji pohađaju Osnovnu školu Sveti Petar Orehovec. Zajednički zaključak je kako nema razloga za paniku, situacija se drži pod kontrolom te se radi na otklanjanju problema.(ePodravina.hr)

web_img_4542_skola_popravak_sveti_petar_orehovec

Vezano

Komentari su zatvoreni.