Večeri udaraljkaša u Križevcima – 3. dan

6_veceri_udaraljkasa_u_krizevcima_2016_simun_matisic_masterclass_koncertŠeste Večeri udaraljkaša u Križevcima u organizaciji Glazbene škole Alberta Štrige i križevačke udruge P.O.I.N.T., a pod pokroviteljstvom Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije, održavaju se od četvrtka 27. do nedjelje 30. listopada 2016. u Koncertnoj dvorani Glazbene škole i nude najbogatiji program do sada uz klasičnu, popularnu i jazz udaraljkašku literaturu u izvedbi poznatih hrvatskih i stranih udaraljkaša solista te učenika udaraljki.

Treća u nizu svakodnevnih besplatnih radionica i predavanja u Koncertnoj dvorani za sve zainteresirane održava se danas u 15:30 sati pod nazivom “Moj pogled na Johanna Sebastiana Bacha”, a ovaj masterclass će voditi Šimun Matišić, koji će u 19 sati održati i koncert. Na programu će biti djela Johanna Sebastiana Bacha, Pat Methenya, Ketha Jarretta i autorske kompozicije.

Šimun Matišić rođen je 30. 3.1996 godine u Zagrebu. Prvi nastup imao je sa 4 godine kada je svirao bubnjeve u kvartetu Branka Kralja. Udaraljke započinje učiti kod profesora Božidara Rebića, a kasnije kod prof. Tomija Spasevskog i prof. Gorana Goršea. Paralelno s udaraljkama uči klavir kod profesorice Sretne Meštrović, a teoriju u GU Elly Bašić. Maturira udaraljke i glazbenu teoriju u GU Elly Bašić 2014. godine.

Sa 14 godina izado je svoj prvi nosač zvuka pod naslovom „Jazz nocturno“ sa svojim triom gdje svira vibrafon i marimbu. Surađivao je sa brojnim inozemnim i domaćim jazz i klasičnim glazbenicima kao što su: Boško Petrović, Miljenko Prohaska, Mario Mavrin, Primož Grašić, Florin Nicoulescu, Stochelo i Moses Rosenberg, Fiona Monbet, Christian Escoude, Costel Nitescu, Matija Dedić, Zagrebačka Filharmonija, Big Band HRT-a, Simfonijski Orkestar HRT-a, Tamburaški Orkestar HRT-a, Simply Brass kvintet, HGM Big Band i još mnogi drugi, a usavršavao se na seminarima kod mnogih profesora kao što su: Igor Lešnik, Ivana Bilić, Svet Stoyanov, Ludwig Albert, Lin Chin Cheng, Ney Rosauro, Xi Zhang, Nancy Zeltsman, Marta Klimasara, Emanuel Sejourne…

2011. godine dobio je nagradu „Judita“ na 57. splitskom ljetu za nastup sa gitaristom Christianom Escoudeom. Redovito nastupa sa svojim triom, te sa Simply Brass kvintetom u kojemu svira udaraljke, a od 2014. godine započinje novi duo projekt sa pijanistom Matijom Dedićem. Trenutno je student treće godine udaraljki, te druge godine klasične kompozicije, na Muzičkoj akademiji sveučilišta u Zagrebu, u klasi profesora Davorina Kempfa.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.