Tijekom vikenda čak 53 vozača pod utjecajem alkohola

Stop - PolicijaTijekom vikenda, 21. do 23. listopada, na području Policijske uprave koprivničko–križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća, od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je osoba teško i dvije osobe lakše ozlijeđene. Nesreće su zabilježene zbog nepropisnog kretanja kolnikom, oduzimanja prednosti prolaska, nedovoljne udaljenosti od desnog ruba kolnika, nedovoljnog razmaka između vozila, umora vozačice i nepropisnog pretjecanja.

Vožnja pod utjecajem alkohola i nadalje se ističe u velikom broju prometnih nesreća, a zabilježen je i vrlo veliki broj uhićenih i zadržanih alkoholiziranih vozača. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. Jednu prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom izazvao je mladi vozač pod utjecajem alkohola.

Sankcionirano je 180 prometnih prekršaja, od čega čak 53 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 10 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Uhićeno je sedam vozača, a u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano ih je 10. Protiv tri vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su im izrečene novčane kazne i kazne zatvora, te zabrane upravljanja motornim vozilima B i F kategorije. Na izdržavanje izrečenih kazni u zatvor u Bjelovaru predana su tri vozača.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 22. listopada, u 21.35 sati u Hlebinama, kada je 22-godišnji vozač upravljao biciklom  pod utjecajem alkohola od 2,30 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

I tijekom proteklog vikenda, unatoč apsolutnoj zabrani upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i najavama pojačanog nadzora prometa, iz prometa je isključeno 17 mladih vozača zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zadržana su dva mlada vozača, a jedan je uhićen. Najveća koncentracija utvrđena je u subotu, 22. listopada, u 22.45 sati u Reki kod 22-godišnjeg vozača koji je upravljao  osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,17 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog  sredstva.

Najveće prekoračenje ograničenja brzine kretanja utvrđeno je u subotu, 22. listopada, u 14.26 sati u Križevačkoj ulici u Sokolovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 110 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.

stop_policija_kontrola_prometaSubota u Križevcima puna prekršaja u cestovnom prometu

U subotu, 22. listopada, oko 13:55 sati u Križevcima na raskrižju Ulice Ivana Gundulića i Koprivničke ulice dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, zbog oduzimanja prednosti prolaska sudarila su se dva osobna automobila. Također, jedna je osoba s križevačkog područja dragovoljno predala 450 komada puščanog streljiva.

Na Prekršajni sud u Bjelovaru doveden je 54-godišnji vozač koji je u petak u 23 sata u Križevcima upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,74 promila. Određeno mu je zadržavanje od pet dana i predan je u bjelovarski zatvor.

Na isti sud također je doveden 40–godišnji vozač koji je u petak u 20:15 sati na otvorenom djelu ceste Sveti Petar Orehovec–Međa upravljao traktorom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 1,90 promila. Određeno mu je zadržavanje od 15 dana i predan je u bjelovarski zatvor.

Posljednji je toga dana na Prekršajni sud u Bjelovaru s križevačkog područja doveden 46-godišnji vozač koji je u petak u 22:10 sati u Križevcima upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,90 promila. Određeno mu je zadržavanje od osam dana i predan je u bjelovarski zatvor.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.