Skaville promo-koncert u Klubu kulture


Sjećate li se prošlogodišnjeg prvog Skaville Festivala, kad je u Križevcima talijanski bend RedSka napravio jednu od najluđih atmosfera u Klubu kulture? Još malo uživajte u neizvjesnosti oko ovogodišnjeg programa koji će prirediti pravo ska ludilo diljem Hrvatske i brdovitog Balkana. U sklopu promo-koncerta festivala koji se održava u petak 25. travnja u Klubu kulture nastupit će Sonic Boom Six iz Manchestera, Dead Fish iz Koprivnice i zagrebačko-šibenska kombinacija Beetantone.


Sonic Boom Six
su već dokazali da su miljenici hrvatske publike prepunim klubovima i ludoj atmosferi kojom su zarazili publiku u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci. Došlo je vrijeme da isto ponove i u Križevcima, uz podršku mlađih glazbenih kolega s domaće scene. Njihov zvuk najčešće opisuju kao modernu kombinaciju različitih žanrova, od punk rock žestine preko plesnih ska/reggae ritmova do hip hoperskih vokalnih dionica pjevačice Laile. Britanci ih ističu kao najnovije zvijezde tamnošnje underground scene što potvrđuje i preko 150 ostvarenih koncerata i festivala diljem Velike Britanije tokom 2007. godine.

Support zabavnim Englezima pružit će mladi koprivnički rapcore sastav Dead Fish koji se opisuju kao kombinacija Cypress Hilla i Rage Against The Machinea sa socijalno angažiranim tekstovima na tragu El Bahateeja iz vremena kada je harao hrvatskom glazbenom scenom, i to s bendom.

Za kraj, ostaje nam još jedna mlada skupina, zagrebačko-šibenska kombinacija pod imenom Beetantone. Sedmeročlani bend sa trubom i usnom harmonikom te ženskim vokalom piči brzi ska punk sa sporijim dub i reggae utjecajima. Idealni za sve ljubitelje bendova poput Antenata, Paprike Korpsa, Manu Chaoa i sličnih. Osnovani tijekom 2007. godine, bend polako, ali sigurno širi svoju bazu fanova i skuplja iskustvo svirajući gdje stignu, a još uvijek se čeka njihovo kvalitetnije demo izdanje. Do tada, provjerite u Križevcima kako zvuče uživo nove nade hrvatske ska punk scene.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.