Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1127

ugodaj-na-ovogodisnjem-pinklecfestu-preuzeto-s-facebook-stranice-pinklecfesta
Ugođaj s ovogodišnjeg Pinklecfesta (preuzeto s Facebook stranice Pinklecfesta)

Slušamo drugu polovinu prvog predavanja na ovogodišnjem Pinklecfestu, 14. listopada. Daira Kruljac nam je prenijela svoja iskustva s nekoliko izleta u Kolumbiju.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su Azijska suita Dinka Telećana, Biljar u Dobrayu Dušana Šarotara i Žabe Mo Yana. Mjesec hrvatske knjige i dalje traje pa ćemo zaviriti u program za sljedeća dva tjedna, koliko “Krugova” neće biti u programu Radija Križevci.

U Vijestima Krugova saznajemo kako se Hrvatska predstavila na 68. međunarodnom Sajmu knjiga u Frankfurtu, kakva je budućnost povijesti umjetnosti u britanskim školama, najavljujemo za subotu 29. listopada u zagrebačkoj Greti jednodnevni interaktivni performans “Cugaj s umjetnicom – svaka ima svoj karton!”, te pratimo neizvjesnost oko Dylanovog neodaziva na dodijeljenu mu Nobelovu nagradu.

Od lokalnih događaja izdvajamo nedjeljni koncert Mješovitog pjevačkog zbora “Emil Cossetto” iz Zagreba u križevačkoj grkokatoličkoj katedrali, te dva događaja u Gradskoj knjižnici u Križevcima u ponedjeljak, 24. listopada: predstavljanje knjige “Povijest knjižnica i knjižničarstva u Hrvatskoj” i otvorenje izložbe “Križevačko knjižno blago – Iz obiteljskih knjižnica”. Najavljujemo Večeri udaraljkaša u Križevcima.

Pjevački zbor Emil Cossetto u nedjelju, 23. listopada 2016. u križevačkoj katedrali (foto R.Matić)
Pjevački zbor Emil Cossetto u nedjelju, 23. listopada 2016. u križevačkoj katedrali (foto R.Matić)

Na današnji datum rođeni su Dragutin Gorjanović-Kramberger i Pablo Picasso, predstavljeni su prva mikrovalna pećnica za kućnu upotrebu i operativni sustav Windows XP, umrli su Sadako Sasaki, Miljenko Smoje, Vesna Parun i Evangelista Torricelli…

U Svemirskom kutku govorimo o havariji landera na Marsu, o Kinezima u svemiru, o novoj posadi na Međunarodnoj svemirskoj stanici, o problemima letjelice u blizini Jupitera te o objektima vidljivim na večernjem nebu ovih dana,

U Zanimljivostima slušamo kako bi Bill Gates učinio svijet boljim, a završavamo mislima Friedricha Nietschea koji je rođen na datum ove emisije.

Poneki je glazbeni prilog vezan uz događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji pa tako slušamo Johanna Straussa mlađeg, Georgesa Bizeta, Jona i Vangelisa, te grupe Manfred Mann, Smokie, Europe i Pink Floyd,

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1127 emitira se 25. listopada od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije objavljuje se u subotu, 29. listopada od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže uz napomenu da se sljedeća nova emisija “Ne dirajte mi krugove” emitira tek za dva tjedna, 8. studenoga, zbog toga jer je sljedeći utorak blagdan!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.