Križevački proračun zbog povećanih prihoda očekuje dodatnih 4,4 milijuna kuna

img_2967_kolegij_gradonacelnika_2016-09DOBRO POSLOVANJE Analiza rezultata poslovanja poduzetnika i stanja gospodarstva u Križevcima za 2015. godinu pokazuje povećanje prihoda u odnosu na prethodnu godinu za čak 9 posto. Pročelnik odjela za financije Darko Masnec objasnio je kako su najvažnije djelatnosti po broju radnika prerađivačka industrija te trgovina na veliko i malo.

Zbog povećanja prihoda iz EU fondova, Ministarstva kulture i poreza, grad Križevci očekuju planirano povećanje proračuna od 4,4 milijuna kuna, a izmjenama i dopunama proračuna osigurala bi se sredstva za subvencioniranje udžbenika i sredstva za pomoć Udruzi osoba s invaliditetom za razvoj programa socijalnog poduzetništva.

Gradonačelnik Branko Hrg iskazao je zadovoljstvo postignutim rezultatima, a dodao je i kako brza cesta Gradec – Križevci, pružni kolosijek, poslovna zona Gornji Čret te sutrašnje otvaranje Razvojnog centra i Tehnološkog parka daje čvrste temelje za još bolje gospodarske trendove narednih godina.

Na 36. sjednici kolegija gradonačelnika prve dvije točke dnevnog reda odnosile su se na razmatranje Izvješća dječjih vrtića i osnovnih škola u pogledu ostvarenja Programa rada u školskoj 2015./2016. godini. Naglašeno je kako se usprkos migracijskim zbivanjima posljednjih godina, broj upisane djece u križevačke obrazovne institucije i dalje drži u granici prosjeka.

Na kolegiju je bilo govora o realizaciji Programa sufinanciranja udžbenika i školske opreme za učenike osnovnih škola iz sredstava gradskog proračuna u iznosu od 450.000,00 kuna, a istaknuto je i kako se nastavlja prošlogodišnji projekt Pomoćnika u nastavi II.

Grad će osigurati financijska sredstva za pomoć Udruzi osoba s invaliditetom za razvoj programa poduzetništva što bi se trebalo pozitivno odraziti na povećanje zaposlenja osoba s invaliditetom. Usvojen je Zahtjev za oslobođenje plaćanja komunalnog doprinosa/legalizacije za zgradu javne namjene na zemljištu u k.o. Kloštar Vojakovački te Kriteriji i mjerila za smještaj u domove za starije i nemoćne. Članovi Kolegija razmatrali su i prijedlog o prijenosu prava korištenja grobnog mjesta na Komunalno poduzeće d.o.o. kojim bi navedeno poduzeće plaćalo naknadu Gradu, ukoliko do prijenosa dođe.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.