Održan prvi sastanak ‘Čitateljskog kluba’

14316808_10157456161710611_5586407313874074283_n_gradska_knjiznica_citateljski_klubU Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci je 12. rujna 2016. održan prvi sastanak Čitateljskog kluba, kojem se pridružilo sedam osoba, što se smatra optimalnim jer takvi klubovi funkcioniraju sa 6 do 12 članova. Klubu su se priključila i dva muškarca, što voditeljica Maja Baksa Žeđa vidi kao dobar poticaj i drugima, da grupa bude mješovita kako bi rasprave o pročitanim knjigama bile što zanimljivije.
– Jako smo zadovoljni strukturom članova: odreda su to strastveni zaljubljenici u knjige i čitanje, širokog pogleda na svijet i raznovrsnih interesa, kako čitateljskih tako i poslovnih i životnih, tako da je već prvi sastanak upoznavanja i dogovora o radu protekao u jako dobrom raspoloženju.

Članovi su upoznati s funkcioniranjem čitateljskih klubova, modelima i kriterijima te pravilima rada. Čitateljski klub će se uglavnom držati single-title modela, gdje svi čitaju istu knjigu i raspravljaju o njoj, a ako se neka određena tema nametne kao zanimljiva grupi, mogu se okušati i u multi-title modelu gdje članovi čitaju različite knjige na istu temu ili knjige istog autora.
– Prvi naslov koji ćemo čitati i o kojem ćemo raspravljati na sastanku 4. listopada je “Smisao života jednoga psa” američkog autora Brucea W. Camerona. Na tom ćemo primjeru svladati početničke korake, ističe Baksa Žeđa, davši polaznicima i zadatak promišljati o imenu i logu kluba kroz neko vrijeme.

Ideju o potrebi osnivanja čitateljskog kluba s oduševljenjem su prihvatili i korisnici i djelatnici gradske knjižnice. Razlozi okupljanja raznovrsni su, osim čitateljske strasti, tu su i potreba za razgovorom o pročitanim knjigama, druženje, stvaranje novih poznanstava, rad na osobnom razvoju i usvajanje kvalitetne komunikacije, poticanja novih kreativnih ideja i slično.
– Veselimo se sljedećem susretu u listopadu i dalje pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže!, zaključuje Baksa Žeđa, koja prijave novih članica i članova zaprima na majabaksa@net.hr i gkfm.ozo@gmail.com.

Vezano

Komentari su zatvoreni.