Križevački vikend-rekorderi – 2.28 i 1.86 promila

stop_policija_kontrola_prometaTijekom vikenda od 9. do 11. rujna 2016. godine na području Policijske uprave koprivničko–križevačke zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su lakše ozlijeđene tri osobe. Nesreće su zabilježene radi neprilagođene brzine, nepropisnog pretjecanja, nepropisnog kretanja po kolniku, vožnje na nedovoljnoj udaljenosti i oduzimanja prednosti prolaska. Vozač pod utjecajem alkohola izazvao je nepropisnim kretanjem prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Uhićena su tri vozača, od kojih je uhićen jedan mladi vozač. U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su dva vozača. Protiv uhićenog mladog vozača proveden je žurni prekršajni postupak. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 10. rujna, u 4 sata u Ulici bana Josipa Jelačića u Križevcima, kada je 28-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,28 promila. Vozač je bio uhićen.

Iako je za mlade vozače dozvoljena koncentracija od 0,00 promila alkohola u organizmu, prilikom nadzora mladih vozača u subotu, 10. rujna, u 19.30 sati na Trgu svetog Florijana u Križevcima kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila je utvrđena koncentracija od 1,86 promila. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima B kategorije i uhićen je.

Najveće prekoračenje brzine utvrđeno je u petak, 9. rujna, u 16.05 sati u Ulici Vladimira Nazora u Budančevici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 115 kilometara na sat, iako je brzina kretanja ograničena na 60 kilometara na sat.

Sankcionirano je 168 prometnih prekršaja, od čega 36 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 34 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.