Kako se upravlja nekonvencionalnim turističkim odredištima

Na Visokom gospodarskom učilištu Križevci sutra se održava početna konferencija projekta  Inovativni model destinacijskog menadžmenta za nekonvencionalni turizam u Hrvatskoj (ruralni turizam) i Mađarskoj (zdravstveni turizam). Glavni je korisnik projekta u okviru programa prekogranične suradnje IPA Mađarska-Hrvatska 2007-2013. upravo križevačka visokoobrazovna i znanstvena ustanova, kojoj je partner mađarsko Sveučilište Pannonia.

-Cilj je projekta razvijanje modela upravljanja turistički neuobičajenim odredištima, kako bi se kroz istraživanje utvrdili i posebne značajke takvih odredišta, te osnivanje centra znanja u Križevcima i Keszthelyju – poručuje v.d.dekanice VGU dr. Marijana Ivanek-Martinčić.
Projekt je započeo 1. veljače ove godine i trajat će 16 mjeseci. Konferencija je sutra u prostoru VGU na Ratarni i starta od 10.30 sati, a tijekom dana hrvatski i mađarski stručnjaci izlagat će o ruralnom turizmu u SZ Hrvatskoj i Zapadnoj Mađarskoj, kao i prekograničnoj suradnji ovih dviju regija.

Vezano

Komentari su zatvoreni.