Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1120

Uz predavanje o astrofotografiji: fotografija Andromede iz zbirke križevačkih Perzeida (foto: Martin Vujić)
Uz predavanje o astrofotografiji: fotografija Andromede iz zbirke križevačkih Perzeida (foto: Martin Vujić)
Uz predavanje o astrofotografiji: fotografija Andromede iz zbirke križevačkih Perzeida (foto: Martin Vujić)

Na redu je posljednji, treći dio predavanja Zlatka Ciganja iz Rijeke, na Sljeme Star Partyju u Tomislavovom domu na Medvednici 12. ožujka ove godine o teleskopima. Slušamo o astrofotografiji te još neke savjete o tome kakav teleskop čemu služi.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su knjiga o vrstama inteligencije, to jest o čemu bi trebali voditi računa nastavnici u odnosu s učenicima, knjiga novinarke Barbare Matejčić o nekim problemima hrvatskog društva, te roman o Rumunjskoj krajem devetnaestog stoljeća.

Vijesti Krugova govore o ugroženoj Veneciji koja to službeno nije, o životu bez režijskih troškova (gdje toga ima?), o transnacionalnim prostorima, o putopisnim fotografijama iz 19. stoljeća… o skorašnjem festivalu jazza na Rabu, i skorašnjem križevačkom Skaville festivalu, o pripremi velike izložbe posvećenoj Juliju Csikosu Sessiji u križevačkoj Likovnoj galeriji.

Na današnji datum rođeni su John Dalton i Felix Salten, isplovio je “Mayflower”, a Kolumbo krenuo preko otvorenog oceana, doplovila je prva ekspedicija oko svijeta, umrli su Vanja Drach i Akira Kurosawa.

U Svemirskom kutku spominjemo najnovije događaje iz astronomije i astronautike, a spominju se i položaji nekih istaknutih svemirskih tijela na našem nebu.

U Zanimljivostima saznajemo kako brzo pada kiša, a završavamo izmišljenom misli iz serije Zvjezdane staze koja ovih dana navršava 50 godina postojanja.

Poneki je glazbeni prilog vezan uz neke događaje koje spominjemo u emisiji ili uz neke godišnjice, pa slušamo Pink Floyd, Matiju Dedića, nešto prigodno uz Skaville, Stinga i Luciana Pavarottija, te Creedence Clearwater Revival.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1120 emitira se 6. rujna od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije objavljuje se u subotu, 10. rujna od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.