Pregled predizbornih aktivnosti u Križevcima

img_2016parlament-600_izbori_parlament_hrvatski_sabor_prijevremeni_2016PARLAMENTARNI IZBORI 2016 Približavanjem datuma prijevremenih izbora zastupnika za Hrvatski sabor, koji će se održati u nedjelju 11. rujna 2016. godine, intenzivirale su predizborne aktivnosti diljem Hrvatske. Ovdje ćemo dati tek presjek tih aktivnosti u Križevcima u posljednjih tjedan dana o kojima, kao nezavisni lokalni medij, imamo saznanja, odnosno o kojima smo uspjeli doznati iz službenih priopćenja, putem društvene mreže Facebook i ostalih online izvora.

Podsjetimo, prijevremeni izbori su raspisani nakon što je Hrvatski sabor većinom glasova donio odluku o samoraspuštanju, čemu je prethodilo izglasavanje nepovjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću i Vladi koju je sastavila tadašnja Domoljubna koalicija na čelu s Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) u suradnji s Mostom nezavisnih lista. Izglasavanje nepovjerenja danas tehničkom premijeru inicirao je sam HDZ, srušivši tako Vladu koju je s koalicijskim partnerima sastavio 22. siječnja 2016., nakon više od pet mjeseci od redovnih parlamentarnih izbora, održanih 8. studenog 2015. godine.

nemaprodaje_foto_Drazen_Lukinovic_koalicija_izboriKoalicija Nema prodaje, koju čine Nezavisna lista Stipe Petrine, Slobodna Hrvatska, Pokret Zajedno i ORaH, predstavljanje liste za 2. izbornu jedinicu održala je u subotu prijepodne ispred zgrade Čelika u Križevcima.
– Ovu županiju smo izabrali za mjesto predstavljanja jer je osvajač dvaju zlatnih medalja: u kategoriji blokiranih stanovnika i u kategoriji nezaposlenih radno sposobnih. Odličja su osvojena pod dugogodišnje dremljivim okom trenera: Vesne Željeznjak iz stranke Socijalno Demografske Propasti i Branka Hrga iz Hrvatskog Sumraka Sela, istaknuo je nositelj liste Ivan Pokupec iz Križevaca, a prenio portal ePodravina.hr. Pokupec je naglasio da će se boriti protiv tajkuna, bankara, politikanata i svih institucija preko kojih tlače blokirane, male poljoprivrednike, samohrane roditelje, umirovljenike i osobe s invaliditetom.

14138813_1576045179365024_5991659421239164533_o_MOST_NL_druga_izborna_jedinicaPotpredsjednik tehničke Vlade i predsjednik stranke Most nezavisnih lista Božo Petrov je u ponedjeljak obilazio dio sjeverne Hrvatske. Nakon prijepodnevnog druženja s građanima u zagrebačkom kvartu Dubrava, u rano poslijepodne posjetio je Vrbovec gdje se održavala manifestacija “Kaj su jeli naši stari”, u kasno poslijepodne Bjelovar, a navečer Koprivnicu povodom zatvaranja Renesansnog festivala. U obilasku su sudjelovali i Mostovi aktualni tehnički ministri, potpredsjednik Hrvatskog sabora Robert Podolnjak i nekoliko saborskih zastupnika, kao i drugi kandidati na listi Mosta NL, među kojima i Božidar Poljak iz Svetog Petra Orehovca. Jesu li u obilasku posjetili i Križevce nismo uspjeli doznati.

Kako javlja HINA, središnji predizborni skup Narodne koalicije za 2. izbornu jedinicu održan je u ponedjeljak navečer u Križevcima uz tamburaški sastav “Begini” pred više od tisuću ljudi, gdje je predsjednik HSS-a Krešo Beljak ustvrdio kako su Križevci i Koprivničko-križevačka županija srce HSS-a.
– Pokušali su nam iščupati to srce iz Križevaca. Jedan je HSS i onima koji misle da mogu iščupati to srce poručujem da neće uspjeti u tome. Stranka koja je stara 113 godina ne ovisi o ljudima koji ne znaju gdje su, koji ne znaju gdje im je srce, koji su to srce pokušali prodati nekome drugome, nekim lažnim domoljubima, rekao je Beljak. Građanima su se svojim porukama, prenosi dalje HINA, obratili i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja te nositelj koalicijske liste u 2. izbornoj jedinici Gordan Maras (SDP) i osma na listi u toj izbornoj jedinici Anka Mrak Taritaš (HNS).

14138074_597888740415030_8762097076173905408_o_GO_HDZ_Krizevci_izborni_program_RKZ_eter_Branko_HrgKandidati za 2. izbornu jedinicu s liste Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), na čelu s nositeljicom Ivanom Maletić, predstavili su izborni program HDZ-a i HSLS-a uživo u eteru Radija Križevci prošli petak, a večeras u 19 sati održavaju stručnu javnu tribinu “Gospodarske i razvojne mogućnosti Križevaca i Prigorja”, koja će se održati u dvorani Komunalnog poduzeća. Četvrti na HDZ-ovoj listi, nekadašnji predsjednik i donedavni član HSS-a, a danas nezavisni kandidat, križevački gradonačelnik Branko Hrg na Facebooku je komentirao predizborni skup Narodne koalicije, koji prenosimo u cijelosti:
– Ha, ha Beljak sinoć urlikao na koncertu u Križevcima, pozdravljao HSS-ovce, a ispred bine ni jednog križevačkog HSS-ovca. Nekako mi se čini da dobrim dijelom i zbog mene SDP ponovo ulaže velike napore u kampanji na području Križevaca i okolnih općina. A ja im samo kažem onaj poznati stih: “…se prolazi, si prolaze mi smo tu navek”.

Pred samo zaključenje ovog teksta doznali smo da će u petak 2. rujna u prostorima tvrtke Berman plastika d.o.o. u Križevcima biti predstavljena lista Domovinske koalicije za 2. izbornu jedinicu, na kojoj je šesti, kao nezavisni kandidat, Alan Josip Odorčić. O predizbornim aktivnostima kandidata sa sljedećih izbornih listi u Križevcima nismo uspjeli doznati do zaključenja ovog teksta: Damir Špoljar – treći na listi Hrvatskih laburista, Stjepan Sokač – deveti na listi A-HSP-a te Zdenko Zimonji i Dragan Krešić – četvrti i peti na listi Hrvatske braniteljske pučke stranke (HBPS).

Napominjemo da smo ovdje spomenuli tek 8 od ukupno 15 kandidacijskih listi za zastupnice i zastupnike u Hrvatskom saboru s područja 2. izborne jedinice. Tko će zastupati ovaj kraj u 9. sazivu Hrvatskoga sabora odlučit će građani na izborima 11. rujna, a u međuvremenu se o tome možete izjasniti u online anketi postavljenoj desno na naslovnici našeg portala. Glasanje je moguće do zadnjeg dana izborne promidžbe, petka 9. rujna 2016., u 12 sati, a rezultati će biti objavljeni ubrzo istog dana.

Izbori_za_Sabor

20 godina CSF
Vezano
3 komentara
  1. buba.ba piše:

    …gradski odbor HSS-a je slao poruke da se glasa za onu drugu listu!

  2. Aspro piše:

    Zlo mi je od onog ustasoida Corica koji se sjetio jadne Vesne Bakenovic…Zlo i od Hrga koji nije ni za cistiti kravicama i koji je obicni muz z Potoka!Milanovic je za psihijatrijsko promatranje i dugotrajno cuvanje od vanjskog svijeta,jadan Zoran….Citam neki dan pismo jedne bivse zaposlenice Plive.Pismo koje nije objavio ni jedan malo citaniji medij ni jedan portal.Toliko o hrvatskom,ili bolje reci,rvackom novinarstvu…dno ljudskog jada i kukavicluka!Busaju se svi s Olujom,ndh,Tudjmanom u srcu a znate li kakva je Pliva bila tvrtka??Znate li kako ju je hadeze i glavne face samostalne Hrvatske unistio,rastocio i srusio?Po istom modelu je unistena citava Republika Hrvatska.
    Znam Vas skoro sve krizevcane koji ste pljeskali Tudjmanu i njegovim krmacama i Vas i takve drzim krivima za ovo danas!Nemozete to priznati jer ste daleko od morala i zdrave pameti.
    Boze me oslobodi domoljuba i demokracije na hrvatski nacin!!!!Hrvatska postoji jos samo kao teritorij sa svojom himnom i grbom,sve sto je imala je rastepeno kao hrpa papira koju je sugavi pas zapisao….

  3. Redakcija portala piše:

    Gradski odbor križevačkog HSS-a nije se pojavio na susretu Narodne koalicije, ePodravina.hr

Komentari su zatvoreni.