Najavljen je program povodom 25. obljetnice oslobađanja križevačke vojarne

odbor_dan_pada_vojarne_proslava_obljetnica_by_kzhrRAZLIČITA DOGAĐANJA Povodom skorašnje 25. obljetnice oslobađanja križevačke vojarne održana je 6. sjednica Odbora za branitelje Domovinskog rata u Križevcima.

Na sjednici je utvrđen Program obilježavanja 17. rujna 2016. godine – oslobođenja vojarne i Dana križevačkih branitelja Domovinskog rata, a tom je prilikom gradonačelnik Branko Hrg istaknuo kako ga raduje simbioza braniteljskih udruga i lokalne samouprave te da je riječ o zajedničkom projektu.

Program započinje obilaskom mjesta pogibije križevačkih branitelja te polaganje vijenaca i paljenje svijeća na daruvarskom, pakračko-lipičkom i novljanskom ratištu, dok će se uoči same proslave 16. rujna položiti vijenci i zapaliti svijeće kod spomen obilježja pokraj Šumarije. Istoga dana u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” bit će otvorena prigodna  izložba i održan znanstveni skup “Bitka za vojarne – prva pobjeda u Domovinskom ratu”.

U subotu 17. rujna u 10 sati otvorit će se Spomen soba Domovinskog rata u Gradskoj knjižnici, nakon čega će se  položiti vijenci na spomen obilježju u Perivoju ratnika. Ispred crkve sv. Florijana formirat će se kolona na čelu s ratnim zastavama Hrvatske vojske koja će u pratnji Križevačke djevojačke straže i Gradskog puhačkog orkestra predvoditi  kolonu do crkve sv. Ane gdje će se u 11 sati služiti misa zahvalnica za poginule branitelje.

Od 12 sati počinje središnja proslava na Strossmayerovom trgu. Obzirom da je riječ o 25. godišnjici, ove će godine program proslave biti bogatiji, a očekuje se da će svečanosti nazočiti i predstavnici Sabora, Vlade i Glavnog stožera RH.

Na sjednici su osim predsjednika Bože Lazara i članova Odbora bili prisutni i gradonačelnik Branko Hrg sa suradnicima, predstavnici općina Gornja Rijeka, Kalnik i Sveti Petar Orehovec, predstavnici Policije, Gradske knjižnice, ratni zapovjednici i drugi.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.