Održana završna konferencija projekta ‘Rukom pod ruku’

IMG_6437_rukom_pod_ruku_zavrsna_konferencija_projekt_udruga_maslacakDanas se u u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” u Križevcima održala završna konferencija projekta “Rukom pod ruku”, čiji je nositelj Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak”, uz Centar za socijalnu skrb Križevci i Osnovnu školu Ljudevita Modeca Križevci kao partnere. Projekt se provodi od 1. studenog 2015. sve do 31. kolovoza 2016. godine, a financiralo ga je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta s 90 tisuća kuna.

IMG_6445_rukom_pod_ruku_zavrsna_konferencija_projekt_udruga_maslacakProvedbom aktivnosti, koje su bile važne i za djecu i za njihove roditelje, ostvareni su svi zadani ciljevi od kojih je opći cilj bio poboljšati kvalitetu života djece i mladih s teškoćama u razvoju te steći nova znanja i vještine.
– Ovo je četvrti projekt odobren od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta što ukazuje na kvalitetan rad Udruge te brigu za njene članove kako bi im se pružile što kvalitetnije usluge, istaknula je u priopćenju predsjednica udruge Tamara Premuš.

IMG_6453_rukom_pod_ruku_zavrsna_konferencija_projekt_udruga_maslacakU projekt je kao ciljna skupina bilo uključeno 15 djece s teškoćama u razvoju od 5 do 15 godina, učenika Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci te 10 mladih s teškoćama u razvoju od 15 do 21 godinu, polaznika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i članova Udruge “Maslačak” Križevci. Indirektni korisnici projekta su obitelji djece i mladih s teškoćama u razvoju i lokalna zajednica, a u sve aktivnosti su bili uključeni i volonteri.

IMG_6460_rukom_pod_ruku_zavrsna_konferencija_projekt_udruga_maslacakProjektom su provedene rehabilitacijske aktivnosti sa djecom s teškoćama u razvoju i unaprjeđene njihove životne vještine i sposobnosti koje su provodili edukacijski rehabilitator i kineziterapeut angažirani na projektu putem ugovora o djelu. U edukaciji i pružanju stručne pomoći obiteljima djece i mladih s teškoćama u razvoju pridružili su im psiholog, socijalni radnik, učitelj i rehabilitator kao suradnici na projektu iz partnerskih organizacija.
– Putem projekta je zaposlena na pola radnog vremena jedna osoba, koordinatorica projekta te voditeljica kreativnih i stvaralačkih aktivnosti, istaknuto je na konferenciji.

IMG_6440_rukom_pod_ruku_zavrsna_konferencija_projekt_udruga_maslacak IMG_6452_rukom_pod_ruku_zavrsna_konferencija_projekt_udruga_maslacak IMG_6450_rukom_pod_ruku_zavrsna_konferencija_projekt_udruga_maslacak IMG_6464_rukom_pod_ruku_zavrsna_konferencija_projekt_udruga_maslacak

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.