Ivan Majdak (SDP): Nudim suradnju križevačkom HSS-u

Ivan_Majdak_SDP_Krizevci_press_tiskovna_konferencijaNEMOGUĆE POSTAJE MOGUĆE Veliko je to iznenađenje za građane Križevaca s obzirom kako su gradske stranačke organizacije već dulje vrijeme žestoki politički suparnici.

Svakim danom sve su bliže parlamentarni izbori, stvaraju se koalicijski blokovi i kopaju se rovovi za novu bitku na političkom polju punom kalkulacija i nadmudrivanja. Najveća promjena u odnosu na prošle izbore jest napuštanje sada već raspadnute Domoljubne koalicije od strane HSS-a i prelazak u drugi blok, Narodnu koaliciju na čelu s SDP-om.

Ako stvari spustimo na lokalnu razinu, mnoge općine, gradovi i različiti odbori imati će velikih problema u koaliranju između HSS-a i SDP-a. Počevši od Križevaca gdje godinama vlada Branko Hrg koji je karijeru izgradio upravo na gradonačelničkoj poziciji ovog prigorskog grada.

Za mišljenje o mogućem koaliranju s HSS-om upitali smo predsjednika križevačkog SDP-a Ivana Majdaka.
–  Kontaktirao sam kolegu Tomislava Katanovića, predsjednika Gradskog odbora HSS-a u Križevcima i on me obavijestio da će stranka održati svoj gradski odbor i odlučiti kojim putem krenuti. Nadam se kako ćemo započeti jednu uspješnu suradnju između HSS-a i naše koalicije prvo za parlamentarne izbore, a potom ukoliko se dogovorimo, mi smo spremni i za suradnju i zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima – rekao je on.

Veliko je to iznenađenje za građane Križevaca s obzirom kako su gradske stranačke organizacije već dulje vrijeme žestoki politički suparnici, križevački HSS u Gradskom vijeću ima 11 vijećnika i visi o tankoj niti s obzirom na opozicijskih 10 ruku. Majdak već nekoliko mjeseci ističe i svoju kandidaturu za gradonačelnika Križevaca.

Ne treba zanemariti niti činjenicu kako je Majdak kazneno prijavio gradonačelnika Branka Hrga za zloporabu položaja i ovlasti zbog isplate novčane pomoći Grada rodiljama na ruke, a nedavno je upravo za naš portal izjavio kako HSS i HDZ u Križevcima vode pogubnu politiku za građane Križevaca.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.