Dan plemstva u Gornjoj Rijeci: Lucija Kos najplemkinja

plemenitasi13_dan_plemstva_gornja_rijeka_2016_foto_by_prigorski_hrU Gornjoj Rijeci održan je večeras (u subotu, 6. kolovoza, op.ur.) 15. Dan plemstva u organizaciji Udruge Potkalnički plemenitaši, općine Gornja Rijeka i mjesne osnovne škole Sidonije Rubido Erdödy. Za naslov najplemkinje natjecale su se kandidatkinje iz Sudovca, Donje Obreži, Bočkovca, Križevaca, Presečno Visočkog i Donje Rijeke, a njihov nastup uvježbala je Vlasta Rittig, balerina u mirovini i utemeljiteljica studija za povijesni ples. Najplemkinjom je proglašena sedamnaestogodišnja Lucija Kos iz Križevaca, učenica križevačke gimnazije “Ivana Zakmardija Dijankovečkoga”.

plemenitasi75_dan_plemstva_gornja_rijeka_2016_foto_by_prigorski_hrPrva pratilja je šesnaestogodišnja Lucija Antolić iz Sudovca, učenica 1. Gimnazije Varaždin, a druga pratilja sedamnaestogodišnja Veronika Miklobušec iz Donje Obreži, učenica križevačke gimnazije. Najprinceza je osmogodišnja Ema Antolić iz Sudovca, učenica gornjoriječke osnovne škole, prva joj je pratilja devetogodišnja Melani Lovriš iz Križevaca, učenica osnovne škole “Vladimir Nazor”, a druga pratilja osmogodinja Patricia Vrtar, također učenica gornjoriječke škole. Dodijeljeno je i priznanje najprincu, desetogodišnjem Nikoli Oreškom iz Gornje Rijeke. Gornjoriječki Dan plemstva uveličali su svojim izvedbama plesne skupine “Sidonija” Potkalničkih plemenitaša i “Kontea” iz Konjščine.

plemenitasi31_dan_plemstva_gornja_rijeka_2016_foto_by_prigorski_hrUdruga Potkalnički plemenitaši iz Gornje Rijeke osnovana je 2002. godine i njeguje povijesnu tradiciju i baštinu potkalničkoga kraja, a, osim Dana plemstva, organizira i “Sidonijin dan” u spomen na hrvatsku opernu pjevačicu, groficu Sidoniju Erdödy Rubido čije je posljednje počivalište u Gornjoj Rijeci.(mn/RKŽ)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.