Proslava sv. Ane i promocija knjige ‘Križevci – duhovna baština’

IMG_1929_krizevci_duhovna_bastina_promocija_knjige_krizevcihrSvetom misom u Župnoj crkvi Sv. Ane ovog utorka proslavljen je spomendan sv. Ane, zaštitnice križevačke župe. Proslava je dodatno obogaćena i predstavljanjem knjige “Križevci – duhovna baština.“

Misno slavlje predvodio je rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa preč. Anđelko Košćak koji je ujedno i autor spomenute knjige.

Koncept knjige bazira se na prikazu križevačke rimokatoličke sakralne baštine obogaćene crticama iz života naših svećenika, kapelana i sv. Marka Križevčanina. Kao zanimljiv podatak ističe se kako je autor s najbližim suradnicima Tanjom Baran i vlč. Stjepanom Sovičekom došao do zapisa koji svjedoče o postojanju još dva Križevčana mučenika komunističkog sustava uz Sv. Marka Križevčanina, a čija imena do sada nisu bila poznata široj javnosti.

Riječ je o Vladimiru Stupariću i Valentinu Vocaku koji su dali svoj život kao zalog za vjeru. Ispred grada Križevaca na misi i promociji knige pojavio se zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk.(ePodravina.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.