Istarska ulica u Križevcima dobila pješačku stazu i novi asfalt

Kz-Istarska_radovi_krizevci_hrMODERNIZACIJA Druga faza modernizacije Istarske ulice u Križevcima koja obuhvaća rekonstrukciju ceste i pješačke staze konačno se privodi kraju. Kako bi provjerili napredak radova, ulicu su obišli gradonačelnik Branko Hrg i njegov zamjenik Ivan Vuk.

Temeljita obnova ove ulice započela je 2015. godine kad je u prvoj fazi radova izmijenjena vodovodna i kanalizacijska mreža i to od Ulice Hrvatskih branitelja do Ulice Josipa Buturca.

istarska2_radovi_krizevci_hrU trećoj fazi radova koja bi trebala krenuti u 2017. godini u odvojcima će se obnoviti vodovod, odvodnja i cesta. Time će kompletno završiti rekonstrukcija ulice koja je bila u jako lošem stanju te je stanarima i građanima Križevaca pravila velike probleme u prometu, a posebice za vrijeme obilnijih kiša koje su stvarale velike količine vode na dijelovima ulice. Pješaci koji su se kretali tom ulicom imali su velikih problema s prometom zbog nedostatka staze koja bi im jamčila sigurnost, a problem je bio najvidljiviji na zavoju iz smjera Bille prema Konzumu.

istarska1_radovi_krizevci_hrUkupna vrijednost cijele investicije stajat će Grad Križevce oko 2,5 milijuna kuna, a točan iznos znat će se nakon raspisivanja natječaja za posljednju, treću fazu radova.(ePodravina.hr)

istarska_radovi_krizevci_hr

Vezano

Komentari su zatvoreni.