“Nazorovci” zasukali rukave

Nazor1Potaknuti uvriježenim mišljenjem kako prosvjetari (učitelji i nastavnici) nakon završetka nastave pa do početka nove školske godine ne rade ništa, odlučili smo ovim člankom pokazati suprotno.

Naime, dio zaposlenika Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci unatoč redovitim obavezama nakon završetka nastavne godine (zaključivanje pedagoške dokumentacije, izdavanje svjedodžaba, dopunski rad s učenicima, poslovi vezani za prijave i upise osmaša u srednju školu, upisi u osnovnu školu, sastavljanje prvih i petih razrednih odjela, pripreme za novu školsku godinu itd.) odvojio je dio vremena te je u srijedu, 6. srpnja  uredio dotrajalu ostavu za drva i stazu do nje u Područnoj školi Majurec.Nazor2Područna škola Majurec grije se na drva koja se čuvaju u skromnoj ostavi, sazidanoj još „debelo“ u prošlom stoljeću. Dotrajala ostava imala je zemljani pod pogodan za naseljavanje raznih sitnih glodavaca. Kako za saniranje ostave nije bio potreban veći građevinski zahvat, dio zaposlenika zasukao je rukave te su izbetonirali pod ostave i stazu od škole do nje. Nazor4

Vrijedni Nazorovci istaknuli su da djeca bez obzira pohađaju li matičnu ili područnu školu zavređuju iste uvjete za učenje i boravljenje u školi i školskom dvorištu. Ovakav način rada i volontiranja ne predstavlja im nikakav problem jer znaju da to rade za djecu tj. za učenike svoje škole. U radovima su uz ravnatelja škole I. Brkića sudjelovali S. Iljkić, T. Turković, N. Čupić, G. Majstorović, S. Kurtanjek i  T. Bogdanović. Za okrijepu bile su zadužene učiteljice iz Područne škole Majurec V. Žarinec i N. Tenodi. Bravo za “Nazorovce”!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.