U Križevcima započeo međunarodni kamp Čovjek-svijet 2017.

U nedjelju, 16. srpnja grad Križevci postali su privremeno boravište 280 djece i mladih iz 19 zemalja svijeta. Međunarodni ljetni kamp Čovjek – svijet (Hombre – Mundo) drugi je ovakav kamp nakon prvog koji je bio održan 2014. godine u Argentini. Ovogodišnji kamp održava se u dvije faze. Prva faza traje tjedan dana u kojoj 280 djece u dobi od 14–17 godina rade zajedno, stvaraju prostor kulturne uzajamnosti, nadilazeći moguće kulturne i povijesne sukobe i otkrivajući zajedničku želju za stvaranjem mreže bratstva. To ih iskustvo preobražava u građane svijeta (hombre mundo). Nakon prvog tjedna kamp ulazi u drugu fazu u kojoj mladi u manjim skupinama sele po raznim europskih gradovima gdje nastavljaju konkretne aktivnosti na lokalnoj razini.

U Križevcima, uz domaćine iz Hrvatske borave još i mladi iz Meksika, SAD-a, Kanade, Venezuele, Kolumbije, Argentine, Portugala, Španjolske, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Mađarske, Albanije, Rusije, Jordana, Libanona, Sirije i Svete Zemlje. Stoga organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže na dva nezaboravna događaja – otvorene večeri kampa koje će se održati na trgu J. J. Strossmayera u četvrtak i subotu.

– Sve one koje zanima što se to fino kuha u Rusiji, što se pleše u Libanonu, kakve napitke pripremaju u Njemačkoj i koje tradicionalne igre igraju u Kolumbiji pozivamo u četvrtak, 20. srpnja na trg J. J. Strossmayera u 19:30 sati na Sajam naroda gdje ćete moći iz prve ruke doznati sve što vas zanima, istaknula je Martina Plavšić, jedna od organizatorica kampa.

– U subotu, 22. srpnja pozivamo vas također na trg J. J. Strosmayera u 21 sat na glazbenu večer gdje će se svi mladi predstaviti s točkama koje vrijedno uvježbavaju cijeli ovaj tjedan, zaključila je Plavšić.

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. Vedat zogjani gl. Tajnik ZAKKŽ piše:

    Postovjanjem organizatori Međ. Kampa Čovjek-Svijet, oko ste u mogucnostima da se javite na mob; 0911504100,
    Jer zeljimo da stupimo kontakt sa mladiima iz Albanije……
    S postovanjem,
    Memet Ristemi, predsjednik Zajednice Albanaca Koprivnickè-Križevacke Žup.
    Vedat Zogjani, gl.tajnik ZAKKŽ
    0911504100…….

  2. kaja piše:

    U ponedjeljak sam išla centrom Grada, i ostala iznenađena: Grupa naših mladih prolaze razdragani i pozdravljaju sve prolaznike. Nakon toga grupice stranih isto tako veselih, mislila sam da je neka prekoganična suradnja?!
    Eto sad znam, i što se događa.
    Lijepo je mlade poticati na druženje, uvažavanje drugih i drugačijih.
    Naziv međunarodnog kampa Čovjek-svijet 2017. ni ne treba dodatno objašnjenje.
    SVIMA sretno!

Komentari su zatvoreni.