Mladi iz Argentine, Sirije, Rusije i drugih zemalja predstavili se na Sajmu naroda u Križevcima

LJETNI KAMP Sajam je uključivao štandove zemalja poput Meksika, SAD-a, Kanade, Venezuele, Kolumbije, Argentine, Portugala, Španjolske, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Mađarske, Albanije, Rusije, Jordana, Libanona, Sirije i Izraela, a obilaskom ste mogli upoznati njihovu kulturu, hranu, probati piće ili saznati više od dobro raspoloženih sudionika.

Od 16. do 23. srpnja u Križevcima se odvijao međunarodni ljetni kamp pod nazivom Čovjek-svijet u organizaciji djela Marijinog – Pokret fokolara.

Križevčani i Križevčanke mogli su ovih dana primjetiti velik broj mladih koji šeću gradom i govore strane jezike, a službeno ih se skupilo 280 iz čak 19 zemalja. Nakrcali su u četvrtak Stross, središnji križevački trg i predstavili zemlje iz kojih dolaze događanjem pod nazivom Sajam naroda.

Sajam je uključivao štandove zemalja poput Meksika, SAD-a, Kanade, Venezuele, Kolumbije, Argentine, Portugala, Španjolske, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Mađarske, Albanije, Rusije, Jordana, Libanona, Sirije i Izraela, a obilaskom ste mogli upoznati njihovu kulturu, hranu, probati piće ili saznati više od dobro raspoloženih sudionika.

Sajam naroda obišao je i gradonačelnik Mario Rajn koji je iskazao svoje zadovoljstvo što su Križevci jedan od gradova koji imaju ovakvu vrstu ljetnog kampa, a program je obišao i predsjednik gradskog vijeća Marko Katanović. U subotu na istom mjestu u 21 sat održat je i međunarodni koncert koji je unio malo živosti u ove dugačke ljetne dane.(ePodravina.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.