U Koprivnici za vikend 10. Međunarodni festival folklora ‘Iz bakine škrinje’

IMG_9053m Međunarodni festival folklora Iz bakine škrinjeOd 8. do 11. srpnja 2016. godine u Koprivnici će se održati jubilarni, 10. Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“, uoči kojeg je prošli tjedan održana konferencija za medije u županijskoj upravi Koprivničko-križevačke županije. Ovogodišnji su organizatori Folklorni ansambl Koprivnica i županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a pokrovitelj je Koprivničko-križevačka županija. Program festivala je predstavila predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije Nada Šešić istaknuvši kako je novost ove godine da je festival napravio prijateljsko-suradnički korak prilikom kojeg surađuju s 3. Međunarodnim festivalom tradicijske kulture „FokloFonija“ iz Varaždina.

medjunarodni_festival_folklora_iz_bakine_skrinje_1Dodala je da će se prva festivalska večer održati u Općini Novigrad Podravski gdje će domaćin biti Kulturno-umjetničko društvo „Delovi“, dok će Grad Koprivnica biti mjesto održavanja drugog dana festivalske večeri te će nastupiti ukupno jedanaest grupa sudionika, odnosno oko 400 izvođača. Pored toga, neki od sudionika nastupit će i na manifestaciji „Dan povrća“ Koprivničko-križevačke županije koji se održavaju 9. srpnja na koprivničkom Zrinskom trgu. Nadalje, predsjednica Šešić obavijestila je prisutne i o dva prijema svih učesnika festivala, jedan kod župana Darka Korena 9. srpnja u Županijskoj upravi, a drugi u sklopu Dana Općine Novigrad Podravski kod načelnika Općine Mladena Mađera.

IMG_9059m Međunarodni festival folklora Iz bakine škrinjeIsto tako u svom se govoru dotakla i trećeg dana festivala gdje je za učesnike Festivala organizirano razgledavanje Grada Koprivnice te posjet Muzeju prehrane „Podravka“ i Galeriji Ivan Večenaj u Goli. Na kraju se osvrnula i na nadolazeći koncert Folklornog ansambla Koprivnica povodom obilježavanja 35 godina rada i postojanja ansambla te ukratko prisutne upoznala s razvojem ansambla kao i njihovim nastupima dodavši kako će se svečani koncert održati sutra u dvorani „Domoljub“ u Koprivnici s početkom u 19:30 sati.

medjunarodni_festival_folklora_iz_bakine_skrinje_2

Vezano

Komentari su zatvoreni.