P.O.I.N.T.-ovac Damjan Tkalec ide na EU edukaciju u Finsku

IMG_6920_Damjan_Tkalec_Udruga_POINTOd 13. do 17. rujna 2016. godine u finskom gradu Oulu će se održati međunarodni seminar “Developing Digital Youth Work” o razvoju digitalnog rada s mladima, na kojem će među 30 polaznika sudjelovati i član križevačke udruge P.O.I.N.T. Damjan Tkalec. Rezultat je to online selekcije koju je provela finska agencija za mobilnost mladih, a uz dvadesetjednogodišnjeg Križevčanina seminar će pohađati mladi iz Španjolske, Slovenije, Velike Britanije, Danske, Luksemburga, Švedske, Finske i drugih europskih zemalja.
– Veselim se skorašnjem odlasku u Oulu. Ondje ću predstaviti naš prijedlog EU projekta “eVolontiranje” na kojem radim već nekoliko mjeseci u sklopu edukacije pod pokroviteljstvom europarlamentarke Ivane Maletić, izjavio je Tkalec.

P-H20160331000753_mojeuprojekt_ivana_maletic_edukacija_Damjan_Tkalec_POINTPolaznik edukacije #MOJEUPROJEKT

Program edukacije #MOJEUPROJEKT na temu pripreme i provedbe projekata financiranih iz EU sredstava kojeg organiziraju Ured zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić i Hrvatska gospodarska komora Tkalec pohađa od ožujka, a konačni cilj edukacije je pripremiti 16 projekata i prijaviti ih na natječaje Erasmusa, Europskog socijalnog fonda i prekogranične suradnje. Nakon evaluacije razrađenih projektnih prijedloga u listopadu, mladi koji su pripremili najbolji projekt bit će nagrađeni stažem u Uredu zastupnice Maletić u Bruxellesu. Timovi koji su pripremili tri najbolja projekta imat će priliku posjetiti na dva dana Europski parlament i upoznati se s radom europskih institucija u Bruxellesu.

Na natječaj za #MOJEUPROJEKT pristiglo je više od 300 prijava, a predstavnik P.O.I.N.T.-a pozvan je među 100 mladih do 35 godina koji su, nakon održana tri teoretska predavanja raspoređeni u dvije grupe sa po 8 timova koji rade na pripremi projekata.
– Projekt je okupio odličan tim iz cijele Hrvatske, pod vodstvom iskusnog mentora Alena Halilovića. Ovim putem želim zahvaliti Udruzi P.O.I.N.T. što mi je pružila šansu za sudjelovanje na EU edukaciji i što mi pomažu u svakom koraku pripreme ovog projekta, naveo je Tkalec, istaknuvši da je P.O.I.N.T.-ova projektna ideja proglašena jednom od najperspektivnijih među gotovo 70 projektnih prijedloga.

Developing_Digital_Youth_Work_Oulu_Finska_Damjan_Tkalec_POINTFinska – prilika za EU umrežavanje

Oulu je šesti po veličini finski grad s dvjestotinjak tisuća stanovnika, smješten u sjevernom dijelu zapadne Finske, na obali Botničkog zaljeva te ušću rijeke Oulujoki. Danas je to uz Helsinki najznačajniji grad Finske koji se razvija u vodeći centar za cijeli sjever Europe, postavši međunarodno poznat kao grad znanosti i tehnologije.
– Seminar u Finskoj izvrsna je prilika za umrežavanje i razmjenu iskustava u području digitalnog rada s mladima, stoga veseli da će Damjan tamo predstaviti naš projekt “eVolontiranje” i potražiti potencijalne partnere za prijavu EU projekta na neki od sljedećih poziva, istaknuo je predsjednik udruge P.O.I.N.T. Mario Rajn.

Seminar u Finskoj organiziran je u sklopu programa Erasmus+, troškove smještaja i boravka pokriva domaćin, a putni trošak financira hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU. Erasmus+ teži jačanju kvalitete rada s mladima i neformalnog učenja za mlade osobe u Europi. Mladim osobama nudi mogućnosti mobilnosti u svrhu učenja diljem Europe i izvan nje, a mladima i osobama koje rade s mladima mogućnosti razvijanja svojih interpersonalnih vještina, kao i povećanje zapošljivosti kroz različite oblike suradnje, osposobljavanja i umrežavanja unutar i izvan Europe. Također nudi mogućnosti razvoja inovativnih pristupa i razmjena najboljih praksi.

20160611_111920_crowdfunding_academy_mario_filipasic_damjan_tkalec_mihael_nemcic_udruga_point_crisium_inter_artBio P.O.I.N.T.-ov kandidat za Gradski savjet mladih, no nije izabran

Damjan Tkalec je član udruge P.O.I.N.T. od 2015. godine, kad se vrlo aktivno uključio u projektne aktivnosti u područjima obrazovanja, nezavisne kulture i informiranja. Koordinator je 12. izdanja Sajma studija, koji je prošle godine uvršten među primjere dobre prakse od strane Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Sajam studija je organizacijski i konceptualno osvježio i osuvremenio, što je rezultiralo odličnim odazivom čak stotinjak studenata i srednjoškolaca koji su razmijenili iskustva o upisima na fakultete te izazovima studiranja i studentskog života. Tkalec je volontirao i u provedbi 12. Culture Shock Festivala, koji svakog ožujka i travnja u Križevcima predstavlja atraktivne programe iz nezavisne kulture i neformalnog obrazovanja, posebno za mlađu populaciju.

Osnovnoškolsko obrazovanje završio je s prosjekom 5.0 uz uzorno vladanje i redovito sudjelovanje na natjecanjima iz više predmeta, gdje vrijedi naglasiti 10. mjesto na državnom natjecanju iz ekologije. Vrijedi posebno istaknuti završenu edukaciju za vršnjaka-pomagača u sklopu UNICEF-ove akcije “Stop nasilju među djecom”. Prirodoslovno-matematički smjer Gimnazije Ivana Zakmardija Dijakovečkoga u Križevcima završio je s odličnim uspjehom, uz istaknute rezultate na županijskim natjecanjima. Završio je dva razreda Glazbene škole Alberta Štrige u Križevcima s odličnim uspjehom, kao i tri stupnja engleskog jezika, a danas je student Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. S kolegama iz udruge P.O.I.N.T. Mariom Filipašićem i Mihaelom Nemčićem, Tkalec pohađa i ovogodišnje izdanje Crowdfunding Academy.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Svaka čast svima u P.O.I.N.T-u. Stalno su u nekom pozitivnom iznalaženju rada i služenja općem dobru. Uvjek sam presretna, kad u ovom općem “crnilu” vidim i tračak nade za bolje sutra.
    Bravo mladi, samo naprijed, i želim vam puno uspjeha u svim aktivnostima!

Komentari su zatvoreni.