P.O.I.N.T.-ovci pohađaju Crowdfunding Academy

20160611_084110_crowdfunding_academy_mario_filipasic_damjan_tkalec_mihael_nemcic_udruga_point_crisium_inter_artCrowdfunding Academy,  osnovana prošle godine u Zagrebu, do sada je educirala i mentorirala više od 25 timova da svoje neprofitne ili komercijalne inovativne projekte pripreme za grupno financiranje, tzv. crowdfunding. Među poznatijim uspješnim projektima su edukativni robot STEMI, Okus doma Centra za mirovne studije i solarni jedrenjak Solar Boat, a projekti su prikupili ukupno više od milijun kuna od podržavatelja iz Hrvatske i cijelog svijeta. U ovogodišnjoj generaciji selekciju je prošao i projekt Crisium.Inter:art križevačke udruge P.O.I.N.T., koji se našao među 19 odabranih prijava.

20160611_085409_crowdfunding_academy_mario_filipasic_damjan_tkalec_mihael_nemcic_udruga_point_crisium_inter_artŽelja P.O.I.N.T.-ovaca je osuvremeniti promociju kulturno-povijesne baštine i povijesnih ličnosti Križevaca uvođenjem naprednih socio-tehnoloških rješenja za sveprisutno računarstvo. Konkretnije, žele izraditi interaktivne skulpture povijesnih ličnosti koje će posjetitelje informirati uz interakciju i igru te im pružiti učeće korisničko iskustvo o novim tehnologijama.
– Ideja projekta je napraviti spomenik navedenim ličnostima korištenjem elektroničkog sklopovlja i internetskih tehnologija. Skulpture bi kroz prisustvo ili interakciju s ljudima dale neku povratnu informaciju poput svjetla, zvuka ili pokreta, objasnio je voditelj tima Mario Filipašić (26), magistar inženjer elektroenergetike sa zagrebačkog FER-a i projektant u Končar – Generatori i motori d.d.

20160611_151916_crowdfunding_academy_mario_filipasic_damjan_tkalec_mihael_nemcic_udruga_point_crisium_inter_artOvom idejom u P.O.I.N.T.-u žele dodatno afirmirati osobe iz prošlosti i sadašnjosti Križevaca od značaja za društveni život grada, poput Marcela pl. Kiepacha ili Nine Vavre, predstavljajući ih turistima i gostima Križevaca kroz raznorodne kanale informiranja i tehnološki napredne načine interakcije.
– Akademija nam pruža totalni uvid u vođenje kampanje za prikupljanje sredstava za naš projekt. Tamo smo dobili odlične smjernice i savjete za uspješno vođenje projekta i crowdfunding kampanje, naveo je član tima Mihael Nemčić (25), nedavno diplomirani magistar inženjer naftne tehnologije.

20160611_111935_crowdfunding_academy_mario_filipasic_damjan_tkalec_mihael_nemcic_udruga_point_crisium_inter_artNa Crowdfunding Academy se svake godine mogu prijaviti sve zainteresirane organizacije i neformalne inicijative s područja Hrvatske, ali i cjelokupne regije, a zanimaju ih kreativne, progresivne, održive, upečatljive, a prvenstveno “crowdfundabilne” ideje, iza kojih stoje vrijedni te, po vještinama i znanju, raznovrsni timovi.
– Crowdfunding akademija omogućila nam je već sad, u startu, briljantan uvid u svijet crowdfundinga te pokazala da put od ideje do uspješne kampanje nije lak, istaknuo je Damjan Tkalec (21), član P.O.I.N.T.-ovog tima i student na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

20160611_111920_crowdfunding_academy_mario_filipasic_damjan_tkalec_mihael_nemcic_udruga_point_crisium_inter_artProšle je subote održan prvi modul Crowdfunding Academy pod nazivom “Uvod u poslovne modele i crowdfunding”, na kojem su odabrani timovi učili o osnovama i oblicima crowdfundinga, projektnom planiranju, određivanju budžeta i umijeću prezentacije njihove ideje. Predstoji im još tri modula, nakon kojih će projektna ideja biti zrelija za pokretanje crowdfunding kampanje te, u konačnici, financiranje i realizaciju konačnog rješenja. Vrijedi podsjetiti da je udruga P.O.I.N.T. prije pet godina provodila inicijativu Kodiranje Križevaca (Crisium Code) kojom su turističke i druge lokacije od značaja kodirali QR oznakama koje su vodile do dvojezičnog opisa svake atrakcije, koji ujedno postoje u web leksikonu Križevci.eu.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Svaka čast P.O.I.N.T.-cima, stalno su aktivni, dodatno se educiraju i na svaki način “dovijaju”, kako raditi za opće dobro.
    Bravavo svima!

Komentari su zatvoreni.