Prvi vikend srpnja 22. Podravski motivi

sv435_podravski_motivi_koprivnica_2016Turistička zajednica grada Koprivnice obavješava da će se od 1. do 3. srpnja u Gradskom parku Koprivnice održati 22. Podravski motivi, jedna od najvećih kulturnih manifestacija ovog dijela Europe u kojoj se prožimaju iznimno atraktivni i posebni sadržaji: sajam naivne umjetnosti, sajam starih obrta, folklor, sajam antikviteta i gastronomska ponuda podravskog kraja. Brojni sadržaji, jedinstveni ne samo u hrvatskim okvirima, privlače tisuće posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva u sjedište Koprivničko-križevačke županije u vrijeme manifestacije.

Sajam naivne umjetnosti je najveći sajam naive na svijetu. U središnjem gradskom parku, tri dana traje velika prodajna izložba naivnog slikarstva na staklu i kiparstva u drvu, a umjetnici demonstriraju svoje vještine na licu mjesta. U programu je i najveći sajam starih obrta u Europi (preko pedeset). Prikazivanje starih obrta na centralnom gradskom trgu kao i njihove gotovo zaboravljene vještine, pretvaraju Koprivnicu u danima „Podravskih motiva“ u neponovljivu čaroliju nekih, davno minulih vremena.

Folklorna društva u tradicionalnim narodnim nošnjama dočaravaju nam spoj podravske pjesme, plesa i običaja na interaktivan način. U bogatoj gastronomskoj ponudi podravska jela pripremaju se prvenstveno od domaćih (organskih) namirnica koja su nastala kao plod napornog rada podravskog seljaka: prge, čvarci, krvavice, kuhani buncek, gorički gulaš, pečena raca i mnoga druga. Na samoj manifestaciji mnogi ugostitelji prezentiraju svoje delicije, ali se jela mogu kušati i u Podravkinoj pivnici „Kraluš“ u samom središtu grada.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Bravo sa sjedište naše Županije, izvorno sjedište, Samjma naivne umjetnosti.
    Svaka čast!

Komentari su zatvoreni.