Donosimo kompletan program Spravišča

Krizevacko_veliko_spravišče_večernji_programPOMIRBA PURGERA I ŠLJIVARA Turistička zajednica grada Križevaca objavila je na web stranicama www.spravisce.com cjeloviti program 49. Križevačkog velikog spravišča za kojeg kažu da je najstarija tradicionalna turistička i kulturno-povijesna manifestacija u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Trodijelni scenski prikaz na glavnoj pozornici koji prikazuje pomirbu križevačkih purgera i kalničkih šljivara legenda je oko koje se veže koncept manifestacije uz Križevačke štatute, vinsku ceremoniju uz prva pisana pravila o ponašanju u veselom društvu.

Osim poznatih muzičkih izvođača poput Mladena Grdovića i Maje Šuput o kojima smo već pisali, na Spravišču će nastupiti i različite folklorne skupine, domaći i inozemni puhački orkestri na POOHFEST-u, Oridano Guitar Trio nastupiti će u Atriju likovne galerije gdje će se održati i popularna večer vina i čvaraka uz tamburaše.

Bit će tu i nekoliko sportskih natjecanja poput ženskog odbojkaškog turnira, nogometnih i košarkaških utakmica, biciklijade križevačkim krajem, različitih izložbi.

Manifestacija se i dalje drži  provjerene formule dovođenja zabavnih pjevača s estrade uz mnoštvo dodatnih sadržaja koji su uglavnom lokalnog karaktera u organizaciji različitih udruga sa područja Križevaca i okolice.

U križevačkoj javnosti često se mogu čuti komentari kako Spravišče zahtijeva više „ inovativnih turističkih i kulturnih aktivnosti“ od štandova sa bižuterijom i ugostiteljske ponude pod šatorima, kako su susjedne manifestacije poput bjelovarske Terezijane ili koprivničkih Podravskih motiva postale programski raznovrsnije i svježije te da Spravišče više nije „kao što je bilo nekada“.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.