Vozač u Lepušićevoj ‘napuhao’ 2,23 promila pa uhićen

STOP POLICIJATijekom vikenda, 3. do 6. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko–križevačke proveden je nadzor prometa, pri ćemu je najveća koncentracija alkohola utvrđena u subotu, 4. lipnja, u 23:20 sati u Ulici Ivana Lepušića u Križevcima. Tada je 36-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,23 promila. Vozač je uhićen te protiv njega slijedi provođenje prekršajnog postupka.

Najveće prekoračenje ograničenja brzine kretanja utvrđeno je u nedjelju, 5. lipnja, u 12.59 sati u Velikoj Mučnoj, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 100 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

Na području Policijske uprave koprivničko–križevačke zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreća je zabilježene zbog nepropisne vožnje unatrag, a prouzročio ju je vozač pod utjecajem alkohola. Sankcionirana su 124 prometna prekršaja, od čega 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 40 upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom. U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su dva vozača, a jedan je uhićen.

Dobro je podsjetiti: Oprezno u prometu

Kako upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola pridonosi događanju prometnih nesreća opetovano savjetujemo svim vozačima da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilom u prometu na cesti, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi službe, da zamole prijatelja ili člana obitelji koji posjeduje valjanu vozačku dozvolu i koji nije konzumirao alkoholna pića da upravlja vozilom ili da vozilo ostave parkirano na parkiralištu i pješice se upute kući.

Vozače mopeda i motocikala molimo da koriste zaštitne kacige i ostalu zaštitnu opremu, te da poštuju prometne znakove i prometna pravila, posebice one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja, prednost prolaska kroz raskrižja, pretjecanje i obilaženje, te uključivanje u promet.

Zasebno apeliramo na mlade vozače da upravljaju vozilima samo ukoliko posjeduju valjanu vozačku dozvolu, te ih podsjećamo da za mlade vozače, kao i za „vozače profesionalce“, vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića.

Podsjećamo da će u razdoblju od 6. do 12. lipnja 2016. godine Policijska uprava koprivničko-križevačka provoditi pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.