Tamburaški orkestar Glazbene škole osvojio Zlatnu plaketu u Osijeku

IMG_3071_Tamburaski_orkestar_glazbena_skola_zlatna_plaketa_pajo_kolaric_osijekTamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige Križevci nastupio je prošli mjesec na 39. međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku. Križevčani su i ove godine osvojili Zlatnu plaketu „Tambura Paje Kolarića“ kao pobjednici svoje kategorije. Koncert majstor našeg orkestra, sjajan mladi Tomislav Koprić, dobio je nagradu „Zlatna trzalica“ kao najbolji virtuoz i solist Festivala, a orkestru je ovo već 22. Zlatna plaketa. Nadamo se da ćemo i na 40. Festivalu sljedeće godine uspjeti obraniti zlato.

IMG_20160530_201409_Tamburaski_orkestar_glazbena_skola_zlatna_plaketa_pajo_kolaric_osijekUz Tamburaški orkestar nastupio je i Ženski vokalni ansambl Glazbene škole Alberta Štrige sastavljen za ovu priliku od profesorica i učenica škole, a to su Branka Špoljar, Silvana Pleše, Ines Negro, Jelena Stanković, Zlata Životić, Valentina Stručić, Lana Čakija, Maja Holenda, Ana Balog, Matea Koren,  Klara Habjan, Lorena Ivšak i Sofija Apari. Djevojke su uz orkestar odlično izvele pjesmu Grad se beli, u obradi Zlatka Potočnika i sigurno pridonijele ukupnom dojmu cijele izvedbe. Na programu orkestra su bile još dvije kompozicije; Frka Siniše Leopolda i Grotesque romantique  kompozitora Matka Brekala.

IMG_20160528_185700_Tamburaski_orkestar_glazbena_skola_zlatna_plaketa_pajo_kolaric_osijekVokalni ansambl i orkestar su imali čast otvoriti Festival himnom te su proglašeni Velikim prijateljem Festivala jer u Osijeku nastupaju od 1987. godine.
– To je tradicija koju želimo nastaviti i nadamo se da će se u budućnosti na Festival prijavljivati i veći broj orkestara i manjih ansambala, istaknuli su profesori Glazbene škole.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    A, što reći za našu Glazbenu školu, profesore, Tamburaški orkestar, Ženski vokalni ansambl, a da ne bude stalno ponavljanje? Svima svaka čast na stalnom trudu, strpljenju i profesonalnosti!
    U našem Gradu Kultura, stalno odrađuje lavovski posao i stalni je promotor svega dobrog.
    Svima želim puno uspjeha, entuzijazma i krizi unatoč.
    Sretno!

Komentari su zatvoreni.