Od nedjelje trgovine rade po novim pravilima

U nedjelju 2. srpnja prvi je dan primjene izmjena Zakona o trgovini prema kojemu trgovine nedjeljom u pravilu ne rade, a trgovci mogu odabrati 16 nedjelja u godini tijekom kojih će raditi. Ove godine tih će šesnaest nedjelja rasporediti od srpnja do kraja prosinca, no već sljedeće morat će ih podijeliti na cijelu godinu.

Lidl je već objavio raspored prema kojem će trgovina u Križevcima tijekom ljeta biti zatvorena, kao i još 35 trgovina na kopnu, dok će one na obali ljeti raditi. Supernova će biti otvorena 2. srpnja i 13. kolovoza, dvije nedjelje u rujnu, tri u listopadu i sve nedjelje u studenome i prosincu. Što se tiče KTC-a, oni nedjeljom i blagdanima ne rade, a mogućnost koju je dao zakonodavac da trgovine otvore određeni broj nedjelja neće ni koristiti. Druge trgovine još nisu objavile raspored radnih nedjelja.

Zabrana rada nedjeljom ne primjenjuje se na trgovine koje se nalaze unutar željezničkih i autobusnih kolodvora, benzinskih postaja, bolnica, hotela, vjerskih objekata, muzeja, kampova i obiteljskih gospodarstava.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.