Zahtjevi Inicijative ‘Hrvatska može bolje’ nakon održanih prosvjeda

20160601_180942_prosvjed_podrske_Hrvatska_moze_bolje_cjelovita_kurikularna_reforma_Udruga_POINT_KrizevciNakon što se više od 50.000 građana i građanki okupilo na prosvjedima širom Hrvatske i svijeta poručivši kako Hrvatska može bolje te Hrvatskom saboru i Vladi uputilo četiri zahtjeva, Inicijativa Hrvatska može bolje u ime tih građana traži njihovu realizaciju.

“Od Hrvatskog sabora tražimo da, prilikom prvog glasanja, u dnevni red uvrsti Prijedlog zaključka o podršci Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Prijedlog u skladu sa zahtjevima građana, u saborsku je proceduru uputio Klub zastupnika HNS-a, te je sada na predsjedniku Hrvatskog sabora da volju građana ispoštuje tako da Prijedlog uvrsti kao prioritetnu točku aktualne sjednice te da omogući hitnu raspravu i glasanje o zaključcima, bez odlaganja.

Od zastupnika i zastupnica tražimo da se nedvosmisleno izjasne je li nastavak provedbe Cjelovite kurikularne reforme, uz punu autonomiju Ekspertne radne skupine, te financijsku i političku podršku, i za njih prioritet. U trenutku rasprave i glasanja pokazat će se koji zastupnici i zastupnice zaista stoje iza smislenih reformi koje dolaze iz struke te čuju li i poštuju li volju onih koji su ih birali, koje u Saboru trebaju zastupati i predstavljati.

Inicijativa Hrvatska može bolje istovremeno očekuje i izjašnjavanje nadležnog ministra o osobnoj odgovornosti prema Ekspertnoj radnoj skupini, kao i nedvosmisleno izjašnjavanje predsjednika Vlade o načinu provedbe ove nadstranačke reforme o kojoj ovisi naša budućnost.

Od svih navedenih očekujemo da u području svoje odgovornosti provedu volju građana, te da društveni i razvojni interes Hrvatske stave iznad stranačkog i osobnog odnosno da o sustavu obrazovanja prestanu razmišljati na rok vlastitog mandata!”

20160601_181244_prosvjed_podrske_Hrvatska_moze_bolje_cjelovita_kurikularna_reforma_Udruga_POINT_Krizevci

Vezano

Komentari su zatvoreni.