Svečani božićni koncert puhačkog orkestra


Gradski puhački orkestar Križevci održao je jučer tradicionalni godišnji koncert u Velikoj dvorani Hrvatskog doma povodom predstojećih božićnih blagdana. Pred ispunjenom dvoranom orkestar je pod vodstvom prof. Maria Komazina izveo djela Morriconea, Kurta Gäblea, Franca Cesarinia, Billa Holcombea i drugih svjetskih skladatelja.

Sjajan odaziv i podrška publike našim puhačima, odlična atmosfera, dobro osmišljen i odsviran program dobar su pokazatelj uzajamnog poštivanja orkestra i publike. Nakon koncerta svi posjetitelji su pozvani na prigodni domjenak u Klubu kulture.

Ugodno je iznenadila činjenica da je orkestar bio popunjen povećanim instrumentarijem. Zasvirali su fagoti, oboa, piccolo flauta, što je jako popunilo zvuk čitavog orkestra i dalo mu saftniju boju. Posebno su zanimljivo zazvučali Bugarski plesovi.

Dojmljiva je bila izvedba tubista Josipa Kapovića skladbe Tuba Concerto Espanol skladatelja Kurta Gablea. Svaka čast i čestitke maestru Komazinu, na izabranom i izrađenom programu, a također i orkestru na visokokvalitetnom koncertu.

Prosinac u Križevcima je ispunjen koncertima, pa je sljedeća prilika ponovno čuti križevačke puhače na Križevačkom božićnom koncertu u četvrtak 27.12. u dvorani OŠ Ljudevita Modeca, zajedno s Hrvatskim pjevačkim društvom "Kalnik" i Tamburaškim orkestrom Glazbene škole Alberta Štrige.

Vezano

Komentari su zatvoreni.