Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1106

Predavači o kalničkim utvrdama u Likovnoj galeriji na ovogodišnji Dan muzeja (foto R.Matić)
Predavači o kalničkim utvrdama u Likovnoj galeriji na ovogodišnji Dan muzeja (foto R.Matić)
Predavači o kalničkim utvrdama u Likovnoj galeriji na ovogodišnji Dan muzeja (foto R.Matić)

Počinjemo preslušavati predavanja o kalničkim utvrdama koja su održali križevački muzealci u svom prostoru, u Likovnoj galeriji, prije nekoliko dana, 18. svibnja, na Dan muzeja, pred prepunim auditorijem.

U rubrici Novi naslovi u gradskoj knjižnici predstavljamo jedan ekonomski priručnik, knjigu Slavoja Žižeka i povijesni roman o Marku Polu.

Vijesti Krugova bave se kulturom, prosvjedima i dokumentom koji je spasio Bachovu glazbu, a donosimo i nekoliko vijesti o lokalnim događajima, te najavljujemo novo predavanje u Likovnoj galeriji.

Na današnji datum, na (danas) Svjetski dan nepušenja, rođeni su neki glazbenici i glumci, pojavio se Sherlock Holmes, prestala proizvodnja jednog od prvih masovnih automobila na svijetu, Mickey Mouse je progovorio na filmu… Umrli su Jacopo Tintoretto i Walter Neugebauer.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih meteorita, o novostima iz astronautike i o poravnanju planeta na svojim putanjama oko Sunca i o “mimoilaženju” Zemlje s Marsom i saturnom.

U Zanimljivostima donosimo opet neke interesantne podatke o životinjama, a završavamo izrekom Alfa Henrikssona.

Neki glazbeni prilozi prate događaje i obljetnice, pa tako ćemo slušati glazbu Tommyja Emmanuela, grupe Led Zeppelin, Johanna Sebastiana Bacha, Josepha Haydna, Vatroslava Lisinskog…

Ne dirajte mi krugove broj 1106 emitira se 31. svibnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana u subotu, 4. lipnja od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.