‘Kuke dobrote’ osvanule i u Križevcima

IMG_6717_kuke_dobrote_Matosev_trg_KrizevciSredinom tjedna na drvenu ogradu na uglu Matoševog trga i Preradovićeve ulice u Križevcima postavljena je letva s četiri vješalice, na koje su u vrijeme objave ovog teksta bile obješene dvije vrećice s potrepštinama. Riječ je o “kukama dobrote”, humanitarnoj gesti odavno poznatoj u svijetu, koja se posljednjih nekoliko mjeseci širi regijom, pa su tako, uz brojne europske gradove, postavljene u Zagrebu, Rijeci, Splitu, itd.

Radi se o inicijativi kojom se na postavljenim kukama mogu ostaviti donacije u hrani i odjeći za potrebite građane. Uglavnom je riječ o čistoj odjeći i obući te hrani s neograničenim rokom trajanja, odnosno da može potrajati koji dan u slučaju da vrećice dulje “čekaju” svog korisnika. Inicijativa djeluje na temelju razmjene – “dođeš i ostaviš” ili “dođeš i uzmeš”.

Nemamo informaciju jesu li ovo jedine “kuke dobrote” postavljene u Križevcima, no ovaj svakako hvale vrijedan potez nepoznatih aktivista treba podržati, pa ovim putem pozivamo sugrađane da “kuke dobrote” koriste za doniranje te ih postave i u svojim ulicama, četvrtima i naseljima, kako bi svi oni koji su u mogućnosti mogli darovati potrepštine nekome kome će doista trebati.

Ova je humanitarna gesta novi zamah doživjela tijekom posljednjih nekoliko godina, posebice u Europi nakon što je gospodarska kriza uzela svoj danak, a brojni imigranti se ponadali naći sigurnost i zaštitu na Starom kontinentu. Na ovaj način omogućeno je da se na javnim mjestima bez posrednika dijeli pomoć. Nadamo se da naši sugrađani neće zloupotrijebiti ovaj plemenit čin.

IMG_6718_kuke_dobrote_Matosev_trg_Krizevci

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kokolo20133 piše:

    kad budu na tim kukama visjeli oni kaj su pokrali državu, onda se to budu zvale kuke dobrote…ovak su nam samo podsjetnik koliko smo propali…

Komentari su zatvoreni.