Proslavljeno deset godina Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju

IMG_5043_deset_godina_COORU četvrtak 19. svibnja 2016. godine upriličena je proslava povodom deset godina rada i postojanja Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. Na samom početku obratila se ravnateljica centra Marija Prodan koja je ukratko obavijestila prisutne o nastanku škole, radu, o projektima, ali i o svim aktivnostima koje je škola provela i koje planira provesti. Na kraju, čestitala je svim suradnicima obljetnicu rada te podijelila zahvalnice za pomoć koju su pružili centru.

IMG_6936m_deset_godina_COORKao znak zahvale prijateljima i partnerima svi nazočni mogli su prolistati monografiju pod nazivom “Deset godina (2006. – 2016) Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci” nastalu u čast desetogodišnjeg rada centra te svih njegovih zaposlenika. Da se proslava ne bi pretvorila u formalni sastanak pobrinuli su se polaznici centra, izvodeći vesele glazbeno-scenske točke. Osim veselja na dječjim licima, svi prisutni mogli su shvatiti poruku koja im je odaslana, poruku da bi svi trebali biti socijalno osjetljiviji prema onima kojima je pomoć potrebna, prenosi Križevci.hr.

IMG_5053_deset_godina_COORDio tiskane monografije je i kronologija dobrotvorne akcije „Petaka za đaka / FIVE4KIDS“, projekta koji je u kasnu jesen 2004. godine pokrenula, tada netom osnovana, neprofitna udruga P.O.I.N.T. iz Križevaca sa željom da u predbožićno vrijeme prikupi donacije za darivanje učenika centra i članova Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak, odnosno tadašnje Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci. Akcija se redovito održavala svake jeseni i zime sve do 2013. godine, kad su volonteri udruge P.O.I.N.T. jubilarni, deseti put u suradnji s mnogim građanima, drugim udrugama i ustanovama te uz podršku tvrtki darivali djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Križevaca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.